Vanha kunnon Tina Turner onnistui järjestämään yhden loppuvuoden hienoimmista yllätyksistä. Luin muistelmat Tina Turner– Minun rakkaustarinani ja näin Lontoossa musikaalin Tina – The Tina Turner Musical. Täydellinen yhdistelmä! 

Turner täyttää ensi vuonna 80 vuotta, ja hän on lopettanut esiintymiset jo kauan sitten. Voisi kuvitella, ettei tarinasta irtoaisi enää uutta kerrottavaa.

”Tina, kyllä me tiedämme jo kaiken sinusta ja Ikestä ja helvetistä, jonka läpi kuljit. Tiedämme, että pakenit hirveästä suhteesta ja pidit pintasi. Ja loppu onkin historiaa.”

Elämäkertansa alkusanoissa Tina Turner lupaa silti yllättää lukijansa, ja sen hän totta vie tekee. Kirja on paitsi vahva selviytymis- ja rakkaustarina myös tunteita nostattava kertomus vakavien sairauksien kanssa kamppailevasta ikääntyneestä tähdestä. 

Ennen kaikkea Tina Turnerin muistelmat kertoo kuitenkin artistista, joka on aina kulkenut omia polkujaan. En yllättynyt siitä, että Turner halusi kuulla omissa häissään 73-vuotiaana Frank Sinatran My Way -kappaleen: "The record shows I took the blows / And did it my way."

On mahdollista muuttaa myrkky lääkkeeksi

Tina Turnerin elämäkerta päättyy Aldwych-teatteriin Lontooseen. Turner kertoo, miten oudolta tuntuu nähdä elämänsä ihmiset näytelmän hahmoina. Nutbush City Limits käynnistää show’n ja lähes kolmetuntinen tunne-elämän vuoristorata voi alkaa.

River Deep – Mountain High on musikaalin huippukohtia. Proud Mary villitsee yleisön laulamaan, taputtamaan ja keinumaan mukana. Private Dancer, Let’s Stay Together, The Best… Pääosan esittäjä Adrianne Warren ei vain esitä Tina Turneria, hän on Tina Turner.

Kirjassa Tina Turner istuu katsomassa omaa tarinaansa ja muistelee vanhaa buddhalaista sanontaa: on mahdollista muuttaa myrkky lääkkeeksi. Matka jatkuu.

Minä taas istun Aldwych-teatterissa ja nautin täysin rinnoin teatterin taikapiiristä. Uskon joka sanan ja elän joka sävelen.

I call you when I need you, my heart's on fire
You come to me, come to me wild and wired
Oh, you come to me, give me everything I need

Tina Turner, Deborah Davis, Dominik Wichmann: Tina Turner – Minun rakkaustarinani. Suom. Juha Ahokas ja Ari Väntänen. Like 2018
 
Tina – The Tina Turner Musical. Aldwych Theatre, Lontoo. Ohjaus Phyllida Lloyd, kapellimestari Tom Kelly, koreografia Anthony Van Laast. Keskeisissä rooleissa Adrienne Warren, Kobna Holbrook-Smith, Madeline Appiah, Lorna Gayle, Tom Godwin, Francesca Jackson. ★★★★★
 
Kuvat ja video: Tina Turner – Minun rakkaustarinani -kirjan kansi; Tina – The Tina Turner Musical, Manuel Harlan

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla