Meidän vanhenevien miesten erektiohäiriöt ovat kaikkien tiedossa. ”Mies kun tulee tiettyyn ikään, niin ei sillä pelaa mikään.” Joopa joo.

Tottahan se on, että iän myötä aktiivisuus heikkenee monestakin syystä. Sairaudet ja lääkkeet voivat aiheuttaa jopa impotenssia. Myös psykososiaaliset tekijät ja asenteet vaikeuttavat vanhenevan miehen sukupuolielämää. Että kehtaatte, vanhat irstailevat pukit...

Kuitenkin, jos ikämiehellä on seksikumppani, todellisuudessa yli 90 % 60-vuotiaista ja yli 60 % 80-vuotiaista miehistä on seksuaalisesti aktiivisia. Huippusuoritus, äijät!

Haluatteko kuulla huonot uutiset?

Tiede-lehti uutisoi tuoreesta amerikkalaistutkimuksesta, joka väittää, että seksi käy vanhenevan miehen sydämelle ja lisää kuolemanriskiä.

Kerran viikossa harrastettu seksi jopa tuplaa sydänoireiden riskin ja poikkeuksellisen vaarallista on, jos mies pitää seksiä erityisen miellyttävänä.

Tutkija tyynnyttelee, että maltillinen määrä seksiä voi olla hyväksi myös vanhoille miehille, mutta tähdentää, että liian usein harjoitettu tai liian nautinnollinen seksi on riski sydämelle.

Miehenä vanhenemiseen liittyvät vaaratekijät tuntuvat kasvavan päivä päivältä. Jos välttyy sepelvaltimotaudilta tai eturauhassyövältä, iskee dementia. Jos ei viina ja tupakka ota hengiltä, tappaa seksi.

Orgasmin on sanottu olevan kuin pieni kuolema. Kaiken uhalla olen valmis ottamaan suuren riskin.

▶︎ Lue myös: Vanhukset valtaavat maailman

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla