Kirjoitukset avainsanalla Anne Borgström

Kaikki hyvät television uutistenlukijat ovat jo eläkkeellä tai kuolleet, mutta onneksi meillä on sentään Matti Rönkä.

Vuosien mittaan Rönkä on kehittänyt uutisliturgiaan ihan oman verkkaisen tyylinsä. Vaikka maailma on miten paha, Röngän kerrontaan sisältyy aina ikään kuin sanaton lupaus siitä, että kyllä tästä selvitään. Ei tarvitse menettää yöunia, jonain päivänä kaikki kääntyy hyväksi.

Vähän minua tosin hirvittää, että ennen kuin Matti Rönkä on eläkkeellä, lukeminen käy liiankin rauhalliseksi ja jonain iltana kulttuuriuutisen aikoihin Rönkä ottaa torkut suorassa lähetyksessä. Meteorologi joutuu sitten herättelemään kotiin yöpuulle.

Mutta eipä siinä mitään, samalla tavalla täällä ollaan puolinukuksissa ruudun toisellakin puolella iltayhdeksältä työpäivän jälkeen. Television leiritulen ääressä jaetaan näin yhteisiä kokemuksia.

Ja sade kylmin kyynelin lyö tummaan ikkunaan

Kunpa Matti Rönkä vielä lopettaisi huonosta säästä ruikuttamisen. Ei se pelkästään hänen helmasyntinsä ole, mutta vihaksi pistää aina, koska säästä valittaminen on niin tyhjänpäiväistä.

Tässä yhtenä iltana Rönkä kyseli meteorologi Anne Borgströmiltä, onko luvassa lisää lohdutonta sadetta ja tuulta. Ei sentään perännyt laulun sanoin, lyökö sade huomenna kylmin kyynelin tummaan ikkunaan.

Itse olin viettänyt hienon päivän Kainuussa, ja illallakin oli hyvä mieli kuin harakalla. Syksyinen maisema ja ruska eivät olleet näyttäytyneet millään muotoa lohduttomina, vaikka aurinko ei paistanutkaan. Päinvastoin.

Satakoon ja tuulkoon. Luonto valmistautuu talveen, tavallaan ja ajallaan. 

Kuulepa, Matti Rönkä, lopeta joutava säästä ruikuttaminen. Ironiasta ei taida olla loppukevennykseksi, jos semmoista tavoittelet. Tällä puheella ennätät vielä hyvin samaan kastiin muiden uutislegendojen kanssa.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 | 

Kiitos huomiosta - taidanpa käyttää tuota "sateen kylmiä kyyneleitä".

matti rönkä

Hyvämieli
Liittynyt24.8.2015
3/12 | 

Kiitos Matti Rönkä että uskallat sanoa ettei sade ja kylmyys meitä kaikkia lohduta! En pidä syksysateista enkä kylmyydestä ollenkaan, joten Matti ole hyvä vain ja sano vaikka että toukokuuhun on enää 8 kuukautta aikaa. Toivossa on hyvä elää.

Ari Liimatainen
Liittynyt4.11.2015
4/12 | 

Hyvä, sää on takuuvarma puheenaihe.  Lämmintä mieltä

Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaat jääräpäistä. John Steinbeck

Vierailija
5/12 | 

Olisikohan niin että Matti Röngän tyyli puree meihin hitaampiin ja rauhallisiin ihmisiin, ainakin minusta se tuntuu hyvältä.   En ole tuota asiaa ennen makustellutkaan mutta nythän se kirkastui tuokin asia. Mitähän positiivista ihmiset keksii kylmästä sateesta joka tekee puutarhastakin liejua. Tässä vanha suomalainen syyslaulu, "minä syksy syden musta saavun jo, vilua ja ahdistusta kylvän mieliin ihmislasten, olen suven onnellisin kalmisto. Keltalehdet puista revin, kuljen päivin lyhenevin. Ja että en ihan synkkyyteen ketään kehota niin täällä pääkaupunkiseudulla on aika kaunis ruska.

Vierailija
6/12 | 

En pidä tämän Herran tyylistä lukea uutisia,EN. Niin teenkii vaihdan kanavaa kun ei ole pakko katsoa.HUH.😠

Tuulikki
7/12 | 

Minusta Matti Rönkä on yksi parhaista uutistenlukijoista. Asiallinen niin kuin uutisten lukijoiden kuuluukin olla.

Minä vaihdan kanavaa aina kun meteoroligi A.Borgström astuu kuvaan.  En vaan kestä katsella hänen lipovaa keikistelyään joka kerta erilaisissa, mitä omituisimmissa vaatteissa, jotka eivät istu ollenkaan tai ovat ainakin kaksi numeroa liian pienet.

Vierailija
8/12 | 

Matti Rönkä, tule tänne keskustelemaan kanssamme! Tuo Arikin on hyvä keskustelija.

Ari Liimatainen
Liittynyt4.11.2015
9/12 | 

Heh, sateen kylmät kyynelet löivät tummaan ikkunaan tänään puoli yhdeksän uutisissa. Bloggaajan tähtihetkiä. Kiitos, Matti Rönkä!

Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaat jääräpäistä. John Steinbeck

Vierailija
10/12 | 

Hei Matti Rönkä ja Ari, olette te tosi metka pari! Kiitos kun olette meitä varten!

Vierailija
11/12 | 

Se oli oikein ilon hetki , nimittäin tuo sade kylmin kyynelin! Ari, sinäkin olet täällä sivustossa oikein tähtihetki. Kiitos kun jatkat.

Ari Liimatainen
Liittynyt4.11.2015
12/12 | 

Kiitos kommenteista. Lunta tulvillaan on pian raikas talvisää.

Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaat jääräpäistä. John Steinbeck

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram