Tämä on tunnustus. Olen koukussa maailman yleisimpään huumeeseen. Olen riippuvainen ja saan vieroitusoireita, jos en onnistu hankkimaan ainetta.

Noudan annokseni yleensä samoilta diilereiltä, mutta kallista tavaraa minulla ei ole vara ostaa. Kun hinta laskee jossain, lähden hakemaan paketin kauempaakin.

Olen pannut merkille, että meitä pitkän linjan hintatietoisia käyttäjiä on paljon. Kun kauppias lupaa paljousalennusta, keräännymme paikalle aamutuimaan. No, kyse on tavallaan myös harrastuksesta. Kun halvalla saa…

Joskus kyynärpäätaktiikka näyttää takaavan, ettei tavara pääse loppumaan kesken. Yleensä tunnelma on kuitenkin leppoisa, sillä valtaosa meistä on jo ottanut aamuannoksensa. Pyörin muutenkin aika iäkkäissä piireissä. Tuttujen kanssa vaihdamme kuulumiset ja neuvomme toisillemme, mistä edullista kamaa löytyy.

Viime aikoina olen ollut huomaavinani hintapiikin. Donnerwetter, jopa halpana pidetty saksalainen välittäjä on pettänyt asiakkaansa. Ja seuraukset näkyvät nyt kadulla – tai paremminkin raiteilla, sillä ajattelin kertoa teille tapauksen, joka sattui juuri äsken paikallisjunassa.

Nyt käydään kauppaa huumeesta, jota minäkin himoitsen.

Junaan astui pipopäinen huppariheebo, jolla oli sellainen ihan tavallinen kauppakassi. Hän pälyili ovelta muita matkustajia ja lähti sitten tulemaan määrätietoisesti vieressäni istuvaa mummoa kohti.

Heebo vilautti kassistaan jotain mummolle ja suhahti:

− On ylimääräistä. Kiinnostaako?

Mummo nyökkäsi ja kysyi hintaa.

− Kaksi euroa.

Kun silmäni osuivat tuttuun pakettiin, tajusin, että nyt käydään kauppaa huumeesta, jota minäkin himoitsen.

Mummon kehveli huomasi katseeni ja toimi salamannopeasti. Hän kaivoi kukkaronsa ja onnistui jollain ilveellä vielä tinkimään hinnasta 50 senttiä. Olin aivan liian hidas päästäkseni osille.

Paketti Juhla Mokkaa vaihtoi omistajaa.

Kukaan muu ei ehtinyt edes huomata kaupankäyntiä. Mummon kasvoilla karehti onnellinen, ehkä vähän vahingoniloinen hymy.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla