Kirjoitukset avainsanalla Kuninkaansaari

Kuvat: Ari Liimatainen

Toissa vuonna yleisölle avautunut Vallisaari on Helsingin saariston helmiä. Suomenlinnan naapurissa sijaitseva vanha sotilassaari on 20 minuutin laivamatkan päässä Kauppatorilta. Miksi siis jäädä hikoilemaan asfalttiviidakkoon?

Vallisaareen saa tutustua vain merkittyjä reittejä pitkin. Kolmen kilometrin pituinen Aleksanterin kierros kiertää saarta, ja kannasta pitkin pääsee kävelemään viereiseen Kuninkaansaareen samalla reissulla. 

Sotilashistorian jälkeen Vallisaari ja Kuninkaansaari saivat kehittyä vuosikymmeniä luonnontilassa. Saarikierrokselta avautuvat komeat näköalat merelle, Suomenlinnaan ja Helsinkiin.

Vallisaari ja Kuninkaansaari toimivat venäläisten merilinnakkeena. Istutetut lehmuskujat ovat venäläistä perua. Saaren eteläosaan ja tervaleppämetsään on pääsy kielletty rangaistuksen uhalla.

Vallisaaren ja Kuninkaansaaren sotilashistoria näkyy joka puolella. Heinäkuussa 1937 Vallisaaren Kuolemanlaaksossa tapahtui räjähdeonnettomuus. Räjähdyksen syyksi on arveltu räjähteiden huolimatonta käsittelyä tai tihutyötä. Räjähteitä voi olla maastossa edelleen.

Vallisaaren harvinaiset kasvit, perhoset, lepakot, mäyrät ja lukemattomat muut lajit kertovat erinomaisista elinoloista ja luonnonrauhasta. Jotta ainutlaatuinen luonto- ja historiakohde pysyy kunnossa, merkityiltä reiteiltä ei saa poistua ja tulenteko on kielletty. Saarella on vesipisteitä, kuivakäymälöitä sekä kahvila- ja opaspalveluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Geron (kreik.) 'vanhus, vanha mies'

Olen Ari Liimatainen, geronomi, järjestöviestijä ja freelancer, joka innostuu sekä viestinnästä että vanhustöistä.

Geronomi toimii sosiaali- ja terveysalan vanhustyön asiantuntijana ja kehittää laadukkaita palveluja ikääntyneille. Palveluksessanne!

Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää.

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat