Pääsen vanhuuseläkkeelle aikaisintaan vuonna 2027, mutta todennäköisesti eläkeikä karkaa myöhemmäksi elinajanodotteen noustessa koko ajan.

Suomalaismiesten odotettu elinikä on muistaakseni 77,5 vuotta ja meillä Kainuussa syntyneillä vielä lyhyempi. Missä ihmeen välissä niistä eläkevuosista on tarkoitus nauttia? Ensin piti opiskella, sitten paiskitaan vuosikymmenet töitä, maksetaan nöyrästi veroja ja sen jälkeen kuollaan pois nuorempien jaloista. Tämä peli ei vetele.

Kanariansaarten hiekalla tänään maatessani päätin aloittaa omat vanhuuseläkepäiväni henkisesti saman tien. Kuvittelen olevani eläkkeellä ja nautin.

Minä, vale-eläkeläinen, osaan pitää varani, sillä olen kuullut oikeilta eläkeläisiltä, että kalenteri alkaa täyttyä kuin itsestään. Älkää edes yrittäkö turhaan tavoittaa, sillä minä olen nyt matkoilla. Kaikki naapurini muuten ovat saksalaisia eläkeläisiä, joten – kiitos kysymästä – viihdyn täällä oikein mainiosti. 

Aurinko paistaa ja elämä on ihanaa. Kaiken lisäksi minulla on toistakymmentä vuotta aikaa jatkaa näitä onnellisia vale-eläkepäiviä aina tarpeen vaatiessa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla