Vuoden 2016 luetuimmat blogikirjoitukseni käsittelivät melkein kaikki vanhenemista tai muistisairauksia. Hännänhuipuksi kiilasi vanha nainen hunningolla, mutta muuten pysyteltiin asialinjalla. − Onnea uudeksi vuodeksi!

1. Hurraa! Vetelehtivät vanhukset ovat uusi ongelmanuoriso (linkki)

Sanomalehdet uutisoivat ostarilla hengailevista kiinalaisvanhuksista. Uutinen herätti toivon oman näköisestä vanhuudesta.

2. Viisi vinkkiä: aloita aivojen kevätsiivous

Onneksi keinot aivoterveyden ylläpitoon löytyvät omasta arjesta ja ympäristöstä.

3. Hoivakoti helvetistä

Vuoden tärkeimmät ja kiinnostavimmat puheenvuorot hoiva-alan murroksesta julkaistiin teoksessa Hoivan arvoiset – Vaiva yhteiskunnan ytimessä.

4. Miltä Alzheimer tuntuu?

Anne-Maarit Koivuniemen kirja Muista minut – Vanhempieni Alzheimer on vaikuttava kuvaus taudin etenemisestä ja aina vain suuremmiksi kasautuvista vaikeuksista.

5. Miltä aivoissa näyttää?

The Alzheimer's Association esittelee havainnollisesti, miten aivot toimivat ja miten Alzheimerin tauti vaikuttaa niiden toimintaan.

6. Yksin parisuhteessa

Parisuhde on hyvinvointiin, onnellisuuteen ja terveyteen eniten vaikuttava sosiaalinen suhde. Yksinäisyys voi olla syvintä ja ahdistavinta juuri parisuhteessa.

7. Tutustu uuteen hoitotahtolomakkeeseen

Hoitotahdon voi kirjata sähköisesti Omakanta-palveluun, mutta on tärkeää, että tahto on myös läheisten tiedossa.

8. Parhaat mummoniksit mökille ja puutarhaan

Myönteinen muistelu auttaa hahmottamaan oman elämän merkitystä ja hyväksymään elämänkulkuun liittyviä asioita.

9. Lisää virikkeitä, enemmän toimintaa

Ihminen tarvitsee virikkeitä hyvään elämään kaikenikäisenä. Hoivakodeissa virikkeillä voidaan ehkäistä laitostumista ja tukea vanhuksen identiteettiä.

10. Ai että, vanha nainen hunningolla – ja kuutisenkymmentä muuta ihanaa

Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee ovat drag-kuningattaria, jotka ovat pukeutuneet korsettiin, sukkahousuihin ja korkokenkiin jo lähes parinkymmenen vuoden ajan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla