Kirjoitukset avainsanalla mielen hyvinvointi

Kuva: Ari Liimatainen
Kuva: Ari Liimatainen

Vanhuus on mielen hyvinvoinnin mahdollisuuksien kannalta hieno elämänvaihe. Usein siihen liittyy tilaisuus elää omannäköistä elämää ja toteuttaa itseään aiempaa vapaammin.

Iäkkäälle kokemukset ovat jo ehtineet kasvattaa monenlaisia elämäntaitoja, jotka toimivat voimavaroina uusissa käänteissä. Mielen hyvinvointia tukevat taidot ovatkin yhtä tärkeitä kuin fyysinen kunto. Samalla tavalla niitä voi myös vahvistaa ja kehittää.

Ikäinstituutti on kehittänyt yhteistyössä eläkeikäisten kanssa 52 kortin Mielipakan, joka kannustaa innostavalla tavalla mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Monikäyttöisen korttipakan avulla aktivoidaan mielen taitoja ja lähestytään hyvää elämää omien kokemusten kautta.

Missä olet hyvä?

Mielipakka houkuttelee pysähtymään mielen hyvinvoinnin taitojen äärelle. Kortit herättävät monenlaisia ajatuksia ja tunteita, joista on antoisaa keskustella. Ne innostavat ja koskettavat, mutta ennen kaikkea ne johdattelevat huomaamaan ikääntyessä tärkeitä elämäntaitoja.

Kortit on tarkoitettu käytettäviksi rauhallisessa tahdissa, jotta aikaa aiheiden pohtimiseen on riittävästi. Myös Mielipakan upeita luontoaiheisia kuvia voi hyödyntää keskustelun virittäjinä. Painetuista korteista saa uuden luontotaulun ja puheenaiheen vaikka vuoden jokaiselle viikolle.

Ihminen kehittyy ja muuttuu läpi elämän. Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan, mitä kaikkia taitoja elämänkokemus on tuonut vuosikymmenten saatossa? Millaisia ajatuksia Sinulla on elämästä ja itsestäsi nykyisin?

Mielipakan voi ladata ilmaiseksi ilman kuvitusta tai tilata Ikäinstituutista.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat