Tuppisuinen suomalainen rakastaa sosiaalista mediaa. Facebookissa saa kehua retostella yksin omilla tekemisillään ja keskustelupalstoilla voi huutaa mielipiteensä kenenkään puuttumatta asiaan.

Vihdoin myös ruokakaupat ovat onnistuneet kehittämään umpimielisyyteemme täydellisesti sopivan palvelukonseptin. Nimittäin itsepalvelukassat ovat saavuttaneet nopeasti suurta suosiota, ja aamulehdessä kauppias paljasti menestyksen perimmäisen syyn.

Itsepalvelukassalla asiakas skannaa viivakoodit ja maksaa lopuksi ostoksensa kortilla. Ammattitaitoiselta kassanhoitajalta homma hoituisi tietysti vauhdikkaammin, mutta nopeus ei olekaan syy valita itsepalvelua.

Kauppiaan mukaan suomalainen haluaa leikkiä kassamyyjää, sillä ”työpäivän jälkeen ei jakseta olla sosiaalisia”. Itsepalvelukassalle voi olla pidemmät jonot kuin tavalliselle kassalle, mutta suomalainen valitsee jonottamisen, koska ”itsepalvelukassalla ei tarvitse tervehtiä ketään”.

Ei hyvää päivää!

Tähän on tultu. Suomalainen ei jaksa olla niin sosiaalinen, että sanoisi päivää ruokakaupan kassalla.

Olen kokeillut itsepalvelua ja muistanut kertoa joka kerta kotiin palattuani, miten kohtelias ja huomaavainen kassa lähimarkettiimme on tullut. Tervehdin kassalla itseäni, kysyn itseltäni, miten päivä on sujunut, ja toivotan lopuksi itselleni oikein hyvää jatkoa. Olipa mukava jutella!

Joskus yksinpuheluni on keskeyttänyt vartija, jonka tehtäviin kuuluu kai tarkistaa, voiko näin vanhalle ja höperölle enää myydä saunakaljoja. Hän osaa sanoa vain "Jaahas!" Sen verran sosiaalisuutta suomalainen ehkä kestää, kunhan saa kaljat kassiinsa.

En taida kumminkaan olla pohjimmiltani itsepalveluihmisiä. Todellisuudessa asioin mieluummin vähän kauempana olevassa ruokakaupassa, jossa on töissä maailman aurinkoisin ja ystävällisin kassanhoitaja.

Kun puran kotona ostoksia, puoliso osaa jo kysyä: "Oliko kiva rouva kassalla? Mistä te tänään juttelitte?"

Kuva: Kesko

Kommentit (1)

Timo K
2/1 | 

Kaupan itsepalvelukassalla voi tehdä itse ja höpötellä kuulumisia muiden kanssa, mutta palvelukassalla ollaan passiivisena palvelua odotamassa ja sitä katsomassa. Eli ei olla umpimielisiä vaikka joskus itsepalvelukassaa itsekseenpuhumatta käytämmekin 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla