Kirjoitukset avainsanalla kissa

Kissat ovat mainioita. Niissä on jotain ylpeyttä ja ylhäistä jopa silloin, kun ne ovat kaiken nähneitä katukissoja. Ehkä meille kaikilla olisi jotain oppimistakin niistä. Ne ovat itsevarmoja, eivätkä häpeile itseään.

Kuvan harmaa kissa on nähnyt kaikenlaista, sen näkee sen harmaasta, takkuisesta turkista. Se katsoo silti haastavasti suoraan kohti. Mäessä seisoessaan se todella näyttää siltä, että se hallitsee täydellisesti koko kukkulan ja tilanteen. Minä seison tässä, enkä minä ole se, joka väistyy näyttää kissan pomomainen ilme kertovan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koiran ja kissan omistajat tietävät, kuinka lämmin on lemmikin keho omaa vasten.  Omistajat tietävät myös, kuinka raivostuttavaa ja rasittavaa on vinkuna tai naukuminen kello 03.00 yöllä, kun karvakaverin on pakko päästä ulos. Lämmin peitto saa jäädä, tohvelien etsintä, mihin se aamutakin laitoinkaan? Meteli käy kovemmaksi: haluan ulos justiinsa nyt! Manaten lemmikkejä ja omaa elämää, aivan unisena raahaudut ulko-ovelle ja avaat sen. Eläin livahtaa ulos alta nanosekunnin. Ilma tuntuu viileältä, suorastaan kylmältä, mutta kuun valo houkuttaa astumaan ovesta ulos. Taivas kaikkine tähtineen aukeaa yllä. Kuunvalo on toisinaan niin voimakas, että se tuntuu valaisevan koko pihan ja lähiympäristön. Valo on samalla tavoin voimakas kuin hieman pilvisenä päivänä. Jäät katselemaan tähtiä. Niitä on loputtomasti.

On helppo ymmärtää, miksi kautta aikain ihmiset ovat tuijottaneet taivaalle ja etsineet sieltä vastauksia oman elämänsäkin kysymyksiin. Olipa kyse astrologiasta, astronomiasta, merenkulusta, kosmologiasta tai teologiasta näinä maagisina hetkinä taivas kiehtoo ja tuntuu tarjoavan vastauksia ja kysymyksiä ratkaistavaksi yhtä paljon kuin tähtiä on taivaalla. Kun taivaalla erottuu linnunmaidonvalkeana linnunrata, onni lähes jo pakahduttaa hengityksen.

Tähtitaivas on syvä ja puhutteleva. Osa tähdistä vilkkuu, osa tuntuu pysyvän paikoillaan. Tunnettujen tähtikuvioiden lisäksi on kiehtovaa etsiä omia yhdistelmiä, kuin lapsena vetäessä viivoja paperilla olevien pisteiden välille, niin, että lopulta niistä muodostui joitain tunnistettavissa olevaa. Karvakaveri on jo aikaa sitten livahtanut takaisin sisään. Kun vihdoin maltat jättää huimaavan näkymän arvoituksineen ja menet sisään sekä asetut takaisin samaan sänkyyn, puristat kiitollisena lemmikkiäsi: ilman sitä, tämäkin kauneuden kokemus olisi jäänyt saamatta. Kiitos kaikille elämäni karvakamuille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat