Kaikkien kuolleidenpäivänä näkyy kurpitsoja siellä täällä. On ehkä hyvä aika taas palauttaa mieliin se, mikä on kurpitsan symboliikka. Kurpitsassa on vahvat kuoret ja siemeniä sisällä. Siitä tuli jo varhain kristillisellä ajalla pelastuksen symboli. Vahva kuori on suojeleva usko ja siemenet kertovat pelastuksesta, uudesta elämästä.

Kuolleiden päivän kurpitsa on tyhjä, siemenetön. Siellä on kyllä valo, mutta se vaan ilkkuu ja nauraa. Vanha legenda kertookin miehestä, joka myi sielunsa paholaiselle. Kuolleiden päivänä hän kiertää etsien pelastusta. Hän näkee valon, menee sitä kohden ja näkeekin vain tyhjän kurpitsan, ilman pelastusta. Valo houkuttaa, mutta lopulta paljastuu totuus. Ei ole pelastusta sinulle täälläkään.

Tuhkimolle kävi paremmin. Hän ehti ja pääsi kurpitsavaunuun, pelastukseen ennenkuin taika loppui keskiyöllä. Hyvää Halloween-juhlaa kaikille niille, jotka sitä viettävät!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla