Kirjoitukset avainsanalla dixieland

Missisippi on mahtava joki.  Joen nimi on peräisin Amerikan alkuperäisasukkailta. Se on tarkoittanut vesien isää. Paitsi vesien isäksi joen voi monessa mielessä mieltää myös musiikin äidiksi. Missisippi- joen varrella ovat saaneet alkunsa lukemattomat musiikin tyylit aina Dixielandistä, jazziin, bluesiin ja rock´n´rolliin.

Näiden musiikki tyylisuuntien kuuntelijat voivat onnellisia, siitä, että alue kuului alusmaana juuri ranskalaisille. He eivät nimittäin saksalaisten tai englantilaisten tapaan kieltäneet orjiltaan voodoo-rytmejä ja rumpuja. Siten sai rytmimusiikkia alkunsa.  Dixielandiksi tätä ranskalaisten Louisianan alueen musiikkia alettiin kutsua, sillä kymmen dollarisissa luki ranskaksi dix eli kymmenen. Ranskalaisten alue oli siis dix-aluetta erotukseksi englanninkielisten ten-alueesta. Siitä syystä kyseisen alueen musiikkia, jossa afrikkalaiset rytmit soivat taustalla alettiin kutsua dixlielandiksi eli kymppimaan musiikiksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat