Kirjoitukset avainsanalla epäonni

Usein se, miten näemme kuvan, heijastuu omaan ajattelutapaamme ja taustaamme. Tässä kuvassa, minä en voinut ensimmäisenä olla ajattelematta sitä, kuinka porras on korkea ja seinällä on luku 17.

Luku 17 on Välimeren maissa pahanonnen numero, samaan tapaan, kuin vaikka Suomessa se saattaa olla 13. Miksi 17 tuo huonoa on historiallinen, ja syitä on lukuisia. Jo Pythagoras karsasti alkulukuja. Numero 17 on alkuluku, eli luku, joka ei ole jaollinen millään muulla kuin itsellään ja ykkösellä. Sitten, kun roomalainen 17. legioona hävisi Teutoburgin taistelun germaaneja vastaan, lopetettiin 17 legioona kokonaan. Kun vielä hautakivissä luki usein VIXI, eli menneessä aikamuodossa elää verbi: eli. VIXI on anagrammi luvusta XVII, niin sitten luku 17 tuomittiin huonoksi. Yhä edelleenkään ei esimerkiksi Al Italian lentokoneissa ole penkkiriviä 17. Kun näin tämän kuvan, minun huomioni kiinnittyi aivan ensin juuri siihen, Siinähän on luku 17. Kuva on otettu Etelä-Italiasta eli alueelta, jossa numeroon liittyy vahvoja uskomuksia.  Huomattuani numeron en voinut olla katselematta korkeita rappuja ja miettimättä, onkohan niissä joku joskus taittanut niskansa.

Kuvat kertovat tuhansia tarinoita. Me kaikki näemme niissä myös omamme. Mitä sinä näet kuvassa?

Kommentit (2)

jtl
1/2 | 

talon ovi kiinni ja siinä lukko että pystyy klosuttaa, siinä herätää sellainen tunne reaktio että verrannollinen kuva ihminen on sulkeutunut kuoreensa eikä pääse ulos on enkä arka ei osaa tulla ihmisten kanssa tekemisiin tai muuten vain haluaa pois omiin oloihin, pois työntävä, sukeutuva asia että ei sinne päästä asia tai muu sellainen,siellä salaisuus mutta ei tiedä mikä,on itseensä sulkeutuva, vanki talossa tai vanki  muuten vaan ,tai onnellinen koti-ovi josta pääse pitkälle elämässä jos oivaltaa oikein elämän langan

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat