Kirjoitukset avainsanalla taideakatemia

1800-luvun taiteenmaailmassa Taideakatemiat vahvistuvat. Niissä opetetaan jo yleisesti mallipiirustusta ja anatomiaa. Monissa maissa siveyssyistä naisten ja miesten luokat ovat erikseen, mutta esimerkiksi Pariisissa oli sekaluokkia. Tämä Malagan taideakatemian oppilastyö osoittaa sen, kuinka ihmisvartaloon suhtauduttiin jo selkeästi tieteellisemmin. Näissä alastomissa miesten hahmoissa ei ole itään skandaalin viittaavaa. Ihmisen keho on maalaamisen kohde siinä kuin lehmä tai tammipuu. Maalaaja ei tirkistele malliaan oven raosta. Hän maalaa rehellisesti ja aidosti kaiken sen, minkä hän näkee.

Mallit laitettiin erilaisiin asentoihin ja tieteellisellä tarkkuudella kuvattiin kaikki, mitä silmien edessä näyttäytyi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat