Kirjoitukset avainsanalla tähtiluokitus

Symbolien tiet ovat pitkiä ja arvaamattomia. Kun seuraavalla kerralla valitset hotellia ja otat kolmen tähden hotellin muista ihmeessä Itämaan tietäjiä.

Itämaan tietäjistä tuli myös kuninkaiksi kutsuttuja 500-luvulla, kun läänityslaitos Euroopassa toi kuninkaat valtakeskiöön. Heidän maallisten jäämistöjensä oletetaan saapuneen Eurooppaan jo aiemmin. 300-luvulla silloisen Rooman keisarin Konstantinus Suuren äidin, Helenan sanottiin tuoneen tietäjien ruumiit Milanoon. Heidän kunniakseen rakennettiin Milanossa kirkko, joka edelleen on olemassa ja ehdottomasti käymisen arvoinen rakennus. Kirkon suojissa saivat tietäjät levätä kauan rauhassa ikuistauntaan. Sota rikkoi lopulta hautarauhan. Frederik punaparta Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan keisari lähti sotaretkelle Italian niemimaalle ja valloitti Milanon 1162. Keisarin palattua Kölniin häntä jäi vaivaamaan tietäjien hauta. Lopulta hän lähetti palveluksessaan olleen Reinald von Dassein Milanoon hakemaan tietäjien jäämistöjä Kölniin. Reinald teki työtä käskettyä. Matka oli pitkä ja hankalakin. Se kulki Sveitsin kautta.

Kaikilla majatalon pitäjillä, jotka Reinaldin seurueineen majoittivat, oli taatusti tiedossa, miten arvokkaat yövieraat heillä olivat yöpyneet: Kolme Itämaan kuningasta. Kunnia oli niin suuri, että pitihän se kertoa muillekin. He laittoivat tämän merkittävän hetken jälkeen majatalonsa kunniaa osoittamaan kolme tähteä. Tähteä seuratenhan olivat tietäjät Betlehemiin löytäneet, siten tähdestä oli tullut tietäjien symboli. Nyt kolmesta tähdestä tuli sitten sellaisen majapaikan symboli, joka kelpasi jopa kolmelle tietäjille. Hotellien tähtiluokitus oli siis syntynyt.

Samoihin aikoihin ja samasta syystä ilmaantui myös ruokapaikkojen nimeksi kolme kruunua. Kyseessä oli luonnollisesti paikka, johon tämäkin pyhäinjäännöksiä kuljettava seurue oli pysähtynyt ruokailemaan.

Loppiaiskuvana on Santiago de Compostelan kaupungin vanhimpiin kuuluvan kirkon sisäänkäynnin yläpuolella oleva kohokuva. Se esittää Itämaan tietäjiä. Jeesusta lähimpänä on valkeapartainen Melchior. Hänen sanotaan olleen nuori ja komea. Koskapa hän ylpeili ulkonäöllään liikaa, Jumala rankaisi häntä kasvattamalla hänelle pitkän valkean parran yhden yön aikana. Seuraavana näemme tummaihoisen Balthasarin ja viimeisenä on kuvattu Caspar. Tässä kuvassa näemme heidät  kruunattuina kuninkaiksi.

Hyvää Loppiaista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat