Kirjoitukset avainsanalla keppi

Pääsiäisenä veljeskuntien asusymboliikkaa. Veljeskunta ei ole sama kuin sääntökunta. Sääntökuntia ovat munkkien ja nunnien tai veljien ja sisarten järjestöt. Hehän asuvat luostareissa. Veljeskunnat ovat maallikkojärjestöjä, kuin kristillisiä kerhoja. Katolisissa maissa useimpien veljesjärjestöjen suurin tapahtuma ovat pääsiäiskulkueet. Tässä kuvassa kaksi Taranton kaupungin veljesjärjestön edustajaa Italiasta.

Heillä on tyypillinen asu. Huppu on vakiintunut heille jo keskiajalla. Kun he ovat tehneet hyväntekeväisyyttä autettava ei saanut nähdä heidän kasvojaan. Kaiken kiitoksen kuului mennä Jumalalle, ei heille, siksi autettava ei saanut nähdä kuka heitä auttoi. Nykypäivänä kasvojen peittämisen voidaankin nähdä symboloivan nöyryyttä ja kertovan siitä, etteivät he hae kunniaa itselleen.

Paljaat jalat symboloivat katumusta. Pitkä keppi on Jumalan sauva. Se viittaa pyhiinvaellukseen. Sen avulla keskiajan pyhiinvaeltajat karkottivat liikkuessaan villieläimiä ja tarvittaessa maantierosvoja. Valkea väri viittaa pelastukseen ja sininen taivaaseen.

Veljet kulkevat aina pareittain. Vanhemman esiliinassa lukee Decor ja nuoremman Carmeli. Veljeskunnan nimi on Carmelin arkkiveljeskunta. Musta roikkuva vyö symboloi ruoskaa, jollaKristusta ruoskittiin. Toisella puolella roikkuu veljeskunnan medaljongit ja rukousnauha.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat