Krapulan symboliikka. Kyllä vain sellainenkin on olemassa. Mikään maailmassa ei ole symbolikielelle vierasta. Se on malja ja porsas. Kuvaa katsellessa voisi helposti ajatella sen viittaavan siihen, kuinka ihminen porsastelee liikaa juotuaan. Selitys on hieman toinen. Crapula sana tulee kreikankielestä latinaan ja sieltä yhä edelleen italiankin kieleen. Kreikan kielen sana kraiàpale. Siinä Krapia viittaisi hulluuteen tai sortumiseen. Latinaan sana siirtyy merkityksessä ahmiminen, ruoan ja juoman kanssa liioittelu. Samaa porsastelua, itsehillinnän puutetta sana crapula tarkoittaa myös italian kielessä.

Symbolikuvana kalkki viittaa liikaan juomiseen, porsas, joka päällä pieni putti eli pullea lapsi istuu viittaa enemmänkin ruokaan ja mässäilyyn kuin porsasteluun. Porsasta on muutoinkin käytetty paljon Kuolemansynneistä ylensyönnin symbolina.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla