Silmiini osui kaupassa tällainen sanalabyrintti.

Kyseessä on luonnollisesti mainos, jolla halutaan kertoa liikkeen tavoitteista En voinut olla miettimättä sitä katsellessani vanhoja voimatauluja palatseissa. Niissä kuvattiin usein hyveitä. Niiden tehtävä oli paitsi muistuttaa hallitsijaa siitä, miten hänen piti toimia, myös maaginen tehtävä. Ajateltiin, että, jos hallitsija on hyveitä kuvaavien maalausten ympäröimä, häneen tarttuu niistä jotain.

Tämä sanalabyrintti saattaa olla tarkoitukseltaan myös sellainen, että työntekijöiden ajatellaan toimivan näiden asioiden eteen, kun he näkevät tavoitteet jokainen päivä edessään. En voinut olla ajattelematta kulttuuria, jossa symbolit tunnettaisiin hyvin. Sellaisessa kulttuurissa nämä kaikki tavoitteet voitaisiin esittää kuvina.

Näiden voimasanojen joukossa on useita sellaisia, joita on kuvattu symbolein vanhoina aikoina.

Olen paljon kertonut symboleista tällä palstallani. Jos olet seurannut palstaani, olet itse asiassa nähnyt jo vastauksen seuraavaan arvoitukseen,

Mihin sanaan ensimmäisen kuvan symboli, joka Antiikin ajan lattiakuvio, liittyy. Älä katso vielä vastausta vaan lue sanat ja katsoi kuvaa.  Tunnistatko symbolin ja osaat yhdistää sen oikeaan tavoitteeseen kaupan seinällä? 

Kyllä vaan oikea vastus on Hyvinvointi. Meanderi kuvio on alun perin mutkikasta jokea kuvaava symboli. Joen alue oli hedelmällinen. Siitä kehittyi hedelmällisen maan ja sen mukanaan tuoman hyvinvoinnin symbolikuva.

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla