Kirjoitukset avainsanalla Kesä

Edellisen symbolisunnuntain jatkeena vuorossa on nyt kesää kuvaava allegorinen naisen hahmo.

Tässä kuvassa jo puhjenneita kukkia on paitsi korissa myös tytön hiuksen ruusussa. Usein näihin kuviin liittyy myös avoimemmin naisen seksuaalisuuden kuvaus. Osaatko arvata, missä kohtaa kuvaa on viite kesään hedelmällisenä naisena?

Keväällä kylvetään siemen ja luonto on raskaana. Kesällä korjataan satoa. Luonnon kiertokulun vuosittainen kuvaaminen perustui vuosisatojen ajan luonto-äiti vertaukseen, jossa hedelmällisen maan ja synnyttävän luonnon symbolit ovat tyypillisiä.

Kyllä vaan: viite kesään on rinnoilla olevissa ruseteissa. Tumman punainen väri viittaa rohkeammin seksuaalisuuteen, etenkin, kun se laitetaan avattavissa olevaan rusettiin. Rusetit ovat harkitusti naisen rintojen kohdalla.

Tyypillistä onkin, että kevät ja kesä kuvataan juuri naisen hahmoina. Talven tyypillisin allegoria kuva on vanha mies.

Teos on Henry Nelson O´Neilin maalaus 1920-luvulta. Se sijaitsee Ranskassa Carcassonen taidemuseossa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ovet ovat kiehtovia. Sen täytyy kertoa meille siitä, että ihminen on luonnostaan utelias. Me haluamme avata ovia, nähdä, mitä sen takana on. Se on varmasti ollut ihmiskunnan kehityksen suurin ehtokin. Jos ihminen ei ole utelias, hän tyytyy siihen mitä sillä hetkellä on. Tutkijan yksi tärkeimpiä piirteitä on uteliaisuus. Uteliaisuus vaan ei yksin riitä. Sen jälkeen, kun ovi on avattu, täytyy olla rohkeutta astua siitä sisään.

Tämä kaunis ovi on Dublinin yksi lukuisista kiehtovista ovista. Olkoon sinun kesäsi täynnä uusia ovia ja mielesi rohkeutta käydä niistä sisään

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvassa talven jälkeen hiukan rähjäiset porot kävelevät kohden keväisen kirkasta taivaanrantaa.

Kuva jaksaa viehättää minua. Oma oloni on usein talven jäljiltä samanlainen. Ihastuttavaa kuvassa on myös se toisella rannalla näkyvä maisema. Se tuntuu lupaavan jotain uutta ja vielä salaperäistä. Mitä kaikkea kevät ja kesä lopulta meille tuokaan?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kesän odotus on tässä kuvassa käsin kosketeltavissa. Talven viimeiset kylmiltä näyttävät aallot ovat vielä läsnä, mutta kesäntuloa ei voi estää. Kesää odottavat kaikki esineet veneistä aurinkokatokseen sekä tuoleihin. Kuvasta voi jo aavistaa vihreisiin tuoleihin istuvan, auringon kuumuutta katoksen alle pakenevan ihmisen. Hän katsoo merelle ja nauttii vilvoittavasta merituulesta. Kesä olet jo tervetullut, kaikki odottavat!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat