Kirjoitukset avainsanalla allegorinen

Edellisen symbolisunnuntain jatkeena vuorossa on nyt kesää kuvaava allegorinen naisen hahmo.

Tässä kuvassa jo puhjenneita kukkia on paitsi korissa myös tytön hiuksen ruusussa. Usein näihin kuviin liittyy myös avoimemmin naisen seksuaalisuuden kuvaus. Osaatko arvata, missä kohtaa kuvaa on viite kesään hedelmällisenä naisena?

Keväällä kylvetään siemen ja luonto on raskaana. Kesällä korjataan satoa. Luonnon kiertokulun vuosittainen kuvaaminen perustui vuosisatojen ajan luonto-äiti vertaukseen, jossa hedelmällisen maan ja synnyttävän luonnon symbolit ovat tyypillisiä.

Kyllä vaan: viite kesään on rinnoilla olevissa ruseteissa. Tumman punainen väri viittaa rohkeammin seksuaalisuuteen, etenkin, kun se laitetaan avattavissa olevaan rusettiin. Rusetit ovat harkitusti naisen rintojen kohdalla.

Tyypillistä onkin, että kevät ja kesä kuvataan juuri naisen hahmoina. Talven tyypillisin allegoria kuva on vanha mies.

Teos on Henry Nelson O´Neilin maalaus 1920-luvulta. Se sijaitsee Ranskassa Carcassonen taidemuseossa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat