Kirjoitukset avainsanalla lihapata

Karnevaali aika päättyy rasvatiistaihin eli laskiaiseen. Siitä alkaa laskeutuminen paastoon. Niinpä laskiainen on yleensä rasvan ja lihan suurta juhlaa.

Makuja maailmalta. Viimevuonna kerroin italialaisen laskiaispizzan ohjeen. Kokeillaanpa tällä kertaa tyypillistä espanjalaista laskiaisruokaa Galician autonomiselta alueelta.

Karnevaali pata Galiciasta siis.

 

Tarvitset:

1 kg kikherneitä

2 suurta lehtikaalia

2 suolattua porsaan kieltä

1 kokonainen porsaan pää

Vasikan reisi

1 kg perunoita

8 chorizo makkaraa

2 suolattua porsaan korvaa

2 suolattua porsaan häntää

hieman rasvaa, laardia

Porsaan luuta

vettä ja suolaa

Kaksi päivää ennen laskiaista laitetaan j porsaan suolatut osat: pää, korvat, häntä ja luu likoamaan veteen. Toisena päivänä vaihdetaan niihin vesi.

12 tuntia ennen ruoan valmistusta niiden joukkoon lisätään kikherneet.

Laskiaisen aamulla laitetaan kaikki liotetut elintarvikkeet isoon pataan, joka laitetaan hiljaiselle tuelle. vihannekset ja loputkin lihat laitetaan miedolle tulelle. Ainoastaan chorizo makkaroiden kanssa odotetaan vielä, jotta ne eivät hajoa pataan. Haudutetaan 1.5 tuntia. Puolivälissä kypsymistä otetaan lihat ulos ja ne leikataan kaikki sopivan kokoisiksi paloiksi. Sen jälkeen ne palautetaan takaisin pataan ja jatketaan kypsentämistä.

20 minuuttia ennen valmistumista lisätään laardi ja chorizo makkarat.

Eiköhän tällä pärjää paastonajan eli 40 päivää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat