Kirjoitukset avainsanalla karahvi

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, siispä pieni symboliikka arvausleikki äitienpäivään liittyen. Kuvassa on Nicola Malinconicon teos 1690-luvulta. Siinä kuvataan kuinka kolme enkeliä tulee kertomaan, että Abrahamin vaimo Saara iästään huolimatta kauan toivotun lapsen. Tämä tuleva, iloinen perhetapahtuma kerrotaan meille tietenkin symbolien kielellä, onhan kyse kuvataiteesta.

Osaatko sinä arvata, mitkä asiat liittyvät äitiyteen ja millä tavoin? Älä vielä kiirehdi katsomaan jutun loppua. Katsele rauhassa kuvaa. Anna katseesi seurata teoksen yksityiskohdatkin. Ensimmäinen vihje: toinen symboli on pöydällä ja toinen taustalla.

 

Pöydän ääressä istuvat sanantuoja enkelit, Heille tarjoilee Abraham ja oikealla oven takana näkyy Saara, joka nauroi. Minäkö muka tällä iällä saan vielä lapsen?

Toinen vihje: Abraham tarjoilee tätä äitiyteen liittyvää symbolia. Taustan symboli liittyy siellä olevaan puuhun.

Kyllä vaan Abraham tarjoilee juustoa ja takana oleva puu on viikunapuu.

Vastaus siis: juusto viittaa äidinmaitoon eli syntymään. Viikuna symboli hedelmöittymistä. Kaiken lisäksi Saaran ja Abrahamin väliin on maalattu palvelija, joka kaataa juomaa karahviin. Karahvi ja kaataminen liittyvät hedelmöittymiseen: se symboloi siemennestettä, joka täyttää kohdun.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat