Kiitollisuus on vaikea laji. Näin ohjelman, joka taas muistutti sen tarpeellisuudesta. Ohjelmassa kuvattiin Espanjalaisia laman uhreja. Ihan tavallisia ihmisiä, kuten minä tai sinä, jotka olivat menettäneet työnsä, kotinsa, elinmahdollisuutensa. He näyttivät, miten ovat löytäneet paikkansa peseytyä ja nukkua. He yrittivät pitää itsestään huolta. Usein sitä ajattelee, että kadulle joutuminen on ihmisen oma vika tai että kadulla asuu vain päihdeongelmaisia tai jollain tavoin toisenlaisia, ei minunkaltaisiani ainakaan. Oli ihmeellistä nähdä tavallisten, ei syrjäytyneiden kadulla asuvien ihmisten elämää. Suurimman vaikutuksen teki erään miehen tyyneys suhtautua asioihin. Hän ei uhriutunut. Hän ei syytellyt. Hän vain totesi, tilanne on nyt tämä. Hän ei ollut epätoivoinen ja jopa määritteli itsensä onnelliseksi.

Hänen sanojaan lainaten: en minä ole ollenkaan varma, että kaikki kenellä on koti ja katto päänsä päällä ovat välttämättä minua onnellisempia tai onnellisia lainkaan. Onni ei tule katosta eikä palkasta tai rahasta. Onni kumpuaa sisältäsi, kiitollisuudesta elämää kohtaan. Joko sinulla on sitä tai ei ole. Kyllä minulla varmasti moni asia voisi paremminkin olla, mutta kyllä minä onnellinen olen.

Näin se on: onni on minussa ja on hyvä muistaa elämää kiitollisin ajatuksin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla