Kirjoitukset avainsanalla mies

Mies, anna kesätukan kasvaa.

Edellisenä sunnuntaina oli puhetta naisten hiuskiehkuroista, nyt miehille oma osansa tässä symbolisarjassa.

Marseillen taidemuseossa on tämä taulu, jossa Merovingien viimeinen kuningas laitettiin luostariin. Hän menettää tässä parhaillaan pitkät hiuksensa, siis kaiken valtansa. Frankit olivat germaaneja ja germaaneilla oli vahva uskomus siitä, että miehen voima oli hänen hiuksissaan. Isä saattoi tehdä poikansa perinnöttömäksi vain leikkaamalla häneltä hiukset pois. Ei se mitenkään tavaton ajatuksena ole. Niinhän Raamatun tuomarien kirjassakin, kerrotaan Simsonin menettäneen voimansa, kun vihollisten palkkaama viekas nainen Delila leikkasi häneltä hiukset hänen nukkuessaan.

Taustalla on luonnollisesti hiusten vahvuuden korreloiminen ihmisen hedelmällisyyteen. Sairaat ihmiset menettivät hiuksiaan ja siksi hiuksia pidettiin hyvinvoinnin, terveyden ja seksuaalisuuden mittana. Luulenpa kesätukka ja kesäparta ilmaisujenkin tulleen juuri tästä. Kesä on villiä ja vapaata aikaa. Kukapa meistä ei olisi kokenut kesärakkauksiakin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat