Kirjoitukset avainsanalla pettymys

Pettymykset ovat, niin ne ovat pettymyksiä. Vapaana kirjoittajana pettymykset ovat yleisiä. Tarjoat juttuja lehdille, painotaloille. Useimmat eivät edes vastaa. Suurin osa vastaa ei. Apurahoja tarvitaan kirjojen kirjoittamiseen. Apurahojen saannin suhde lienee 1/100. 99 apurahahakemuksista saa kielteisen vastauksen, sitten yksi joskus lopulta osuu kohdalleen. Harvoin kuitenkaan koko summalle, mitä olet hakenut. Jokaisen pettymyksen kohdatessa tärkeimmäksi osoittautuu lopulta se, miten pettymyksen kohtaa. Miten sen ylitse pääsee?

Kaltaisteni kirjoittajien tapaan olen lukemattomia kertoja joutunut etsimään motivaatiota suurin ponnistuksin. Miten vielä jaksan hakea apurahaa kahdennenkymmenen kerran, kun olen saanut lukuisia kielteisiä vastauksia. Uskoisin pitkäaikaistyöttömien tilanteen olevan samankaltainen. Miten vielä jaksaa kirjoittaa se sadas työpaikkahakemus, kun kaikki edelliset joko jäivät vastauksetta tai saivat kielteisen vastauksen.

Motivaatio on kaiken avain. Mistä löytää motivaatio nousta ja yrittää aina uudelleen ja uudelleen. Minä löydän sen arjen iloista: pienistä ja suurista. Tarvitsen onnistumisia, jotta kestäisin epäonnistumisia. Senkin tähden palkitseva kommentti ja kiitos ovat mitä tärkeimpiä. Kun joku sanoo sinulle kiitos. Kun saat viestin, jossa lukija kertoo pitäneensä kirjastasi, se on se kantava voima, joka saa kirjoittamaan taas uuden hakemuksen ja lähettämään uuden kirjaidean kustantajalle.

Juuri sinun ja minun ystävällinen sana ja kiitos saattaa olla se kantava voima, jolla toinen pääsee eteenpäin. Älkäämme siis koskaan kitsastelko kiitosta. Maailmassa on jokaista kiitosta vastaan taatusti ainakin yksi pettymys. Älkäämme siis huolehtiko pettymyksistä vaan ainoastaan rohkaisusta. Eikö olekin parempi olla hän, joka sanoillaan kantaa, kuin hän joka vetää veden alle hukkumaan?

Ole rohkaisija. Anna merkitys lähimmäisen elämälle, auta löytämään päämäärä. Mikä on parempi palkinto, kuin onnellinen ja eteenpäin kulkeva läheinen ihminen?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat