Kirjoitukset avainsanalla voodoo

Kuvassa hehkuvat Afrikan värit. Kyseessä on yksityiskohta voodoo-rituaalin seremonia-asusta. Pienet jyrsijöiden pääkallot kehystävät voodoonukkea, jonka yläpuolella roikkuvat fetisseinä simpukka ja helmikoristeet.

Afrikka on voimakkaiden värien, äänien ja tuoksujen maa. Kuvaa katsellessani minä tunne sieraimissani maissipuron hajun. Se on se keltainen tahna, jota tässäkin näkee levitetyn seremonia-asun päälle. Se on lahja hengille. Voodoo on Beninin valtion virallinen uskonto. Kuva on otettu vuosittaisten voodoo seremonioiden aikana voodoouskonnon virallisena juhlapäivänä. Tämä kuva on kirkas, aivan kuten Afrikan aurinkokin.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Missisippi on mahtava joki.  Joen nimi on peräisin Amerikan alkuperäisasukkailta. Se on tarkoittanut vesien isää. Paitsi vesien isäksi joen voi monessa mielessä mieltää myös musiikin äidiksi. Missisippi- joen varrella ovat saaneet alkunsa lukemattomat musiikin tyylit aina Dixielandistä, jazziin, bluesiin ja rock´n´rolliin.

Näiden musiikki tyylisuuntien kuuntelijat voivat onnellisia, siitä, että alue kuului alusmaana juuri ranskalaisille. He eivät nimittäin saksalaisten tai englantilaisten tapaan kieltäneet orjiltaan voodoo-rytmejä ja rumpuja. Siten sai rytmimusiikkia alkunsa.  Dixielandiksi tätä ranskalaisten Louisianan alueen musiikkia alettiin kutsua, sillä kymmen dollarisissa luki ranskaksi dix eli kymmenen. Ranskalaisten alue oli siis dix-aluetta erotukseksi englanninkielisten ten-alueesta. Siitä syystä kyseisen alueen musiikkia, jossa afrikkalaiset rytmit soivat taustalla alettiin kutsua dixlielandiksi eli kymppimaan musiikiksi.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat