Kirjoitukset avainsanalla Pomodoro

Arnaldo Pomodoro s 1926 on italialainen kuvanveistäjä. Hän on tullut erityisen kuuluksi palloistaan. Tässä on pronssinen pallo numero 2 Rooman Nykytaiteen museon kokoelmista. Pomodoro on hyvä esimerkki taiteilijasta, joka kykenee sanomaan hämmästyttävän paljon hämmästyttävän vähällä. Hän on äärimmäisen kiinnostunut maailmankaikkeuden rakenteesta. Samalla kun hän rikkomalla kauniin  pallon kiiltävän pinnan ja paljastaa monimutkaisen rakenteen sen sisällä, hän tulee kertoneeksi myös taiteesta. Taideteos saattaa näyttää yksinkertaiselta ulospäin, mutta se sisältää itsessään aina kokonaisen maailman. Sitähän kuvanveistäjätkin tekevät. He rakentavat itsenäisiä maailmoja. Sama tapahtuu, kun kohtaamme uuden ihmisen. Ensin luulemme ehkä jo tuntevamme hänet, mutta pikkuhiljaa ajan edetessä saamme huomata, kuinka monisäikeisiä ellei jopa monimutkaisia me ihmiset olemme luonteinemme ja kehoinemme. Pomodoron maailmat ovat itsenäisiä maailmoja, täydellisiä sellaisinaan. Huomattavaa on, että ne eivät aukea ulos vaan sisäänpäin.

Pomodoro muistuttaa teoksillaan, ettei koskaan kannata tyytyä ensivaikutelmaan, olipa kyse maailmankaikkeudesta, ihmisestä tai taideteoksesta. Tarkemmalla tutkimisella yksinkertaisenkin kuoren sisältä löytyy mitä mielenkiintoisin kokonaisuus rakenteineen. Enpä malta vielä olla lainaamatta Pomodoron lausetta vuodelta 2002: Kaikki on laitettu myytäväksi. Ihmiset, joilla on rahaa haluavat ostaa taidetta ymmärtämättä, että taidetta ei voi ostaa.

Kommentit (2)

eveindigo
1/2 | 

Hei. Kiitos symbolijutuista. Kiinnostavaa, mutta olisi kiva tietää mistä kirkosta lattian kuviot ovat? By the way: oletko huomannut että Italian keisariperheen naisten "tornihatut" ovat samaa muotoa kuin Egyptissä - vrt. esim Kleopatra ja monet muut. Yhteyksiä? Muutama faktatieto/lähde lisättynä symboliasioihin olisi arvokasta, ainakin niille jotka haluavat perehtyä lisää aiheisiin,  joita hienosti nostat esille...Terveisin!

Liisa Väisänen
Liittynyt15.2.2016
2/2 | 

Olet oikeassa, koitan muistaa jatkossa. Oli jaanyt kirkon nimikin pois: anteeksi. Tama lattia on Spoleton katedraalin lattia, Italiasta siis.
Tuota hattu asiaa taytyy oikein miettia. Uskoisin nain akkiseltaan, etta kyse on ylospain noususta, taivaan tavoittelusta.

Liisa Vaisanen

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat