Kirjoitukset avainsanalla värit

Rooman valtakunta oli suunnattoman suuri. Se takasi sen, että monenlaisia ja värisiä kiviä oli saatavilla mosaiikkitöitä varten. Antiikin roomalaisista voidaan sanoa, että he kehittivät mosaiikkitaiteen aivan huippuunsa. Eri värisillä ja sävyisillä mosaiikkikiven palasilla he saattoivat tehdä jopa varjostuksia ja suurenmoisia yksityiskohtia.

Tässä mosaiikissa on kuvattuna hedelmällisyyden jumala. Tällaisia kuvia saatettiin käyttää muun muassa makuuhuoneen koristeena tuomassa lapsionnea taloon. Hedelmällisyys ei toki viittaa vain ihmisten lapsimäärän kasvuun. Mosaiikissa on kuvattuna kukkia, vasemmalla puolella on taas rakastunut lintupariskunta. Jumalan sylissä on liina, jossa on kuvattuna luonnon antimia, kuten hedelmiä. Värit ovat jopa hämmästyttävän kirkkaita. Mosaiikin etu onkin siinä, että sen värit eivät haalistu. Kivihän on läpeensä sen värinen kuin on. Mosaiikkikivi voi pölyyntyä, mutta se ei menetä väriään.

Roomalaiset tekivät mosaiikkinsa suoralla tekniikalla ja ryhmätyönä. Tämä tarkoittaa sitä, että mosaiikki tehtiin suoraan paikalleen. Edellä kulki käsityöläinen, joka levitti laastin paikoilleen. Hänen jälkeensä tuli seuraava, joka piirsi ääriviivat, sitten tulivat he, jotka maalasivat värin laastille ja lopulta he, jotka valmiiksi leikatuista ja lajitelluista kivistä asettelivat palat paikoilleen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvassa hehkuvat Afrikan värit. Kyseessä on yksityiskohta voodoo-rituaalin seremonia-asusta. Pienet jyrsijöiden pääkallot kehystävät voodoonukkea, jonka yläpuolella roikkuvat fetisseinä simpukka ja helmikoristeet.

Afrikka on voimakkaiden värien, äänien ja tuoksujen maa. Kuvaa katsellessani minä tunne sieraimissani maissipuron hajun. Se on se keltainen tahna, jota tässäkin näkee levitetyn seremonia-asun päälle. Se on lahja hengille. Voodoo on Beninin valtion virallinen uskonto. Kuva on otettu vuosittaisten voodoo seremonioiden aikana voodoouskonnon virallisena juhlapäivänä. Tämä kuva on kirkas, aivan kuten Afrikan aurinkokin.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Näkökulmat ratkaisevat. Tässä kuvassa valokuvan rajaus ratkaisee ja tekee kuvasta mielenkiintoisen. Kuva on otettu Espanjan Torremolinoksesta, talosta, joka ei edes ole erityisen mielenkiintoinen tai viehättävä kokonaisena. Tässä kuvassa talon ja taivaan välinen raja on kiehtova. Parvekkeet ovat kuin lomittain aseteltuja laatikoita, joista muodostuu pyramidimainen kuvio. Osa kuvan lumosta on sen väreissä. Ne ovat yksinkertaiset, mutta vahvat. Taivaalla oleva lokki on mainio yksityiskohta. 

Kommentit (2)

-valone-Käyttäjä698
Liittynyt11.3.2016
1/2 | 

Kiitos! Ompa erityinen kuva! 

Siinä on ollut todella kauneus katsojan silmissä,

kun on tuon kuvan noin osuvasti  osannut kuvata.

Kaikki blogisi ovat erityisiä, kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat