Hevosenkenkä tuo onnea. Sen tietävät kaikki. Miksi se tuo onnea? Sen tietää harvempi. Siihen on taustalla useampiakin syitä. Ensinnäkin hevosen kenkä suojeli hevosen kaviota. Se oli siis suojeleva elementti. Sen lisäksi se taottiin raudasta tulen avulla. Tulen jumala oli yksi voimakkaimpia jumaluuksia. Siihen siis siirtyi suojelevana voimana jopa vahvan tulen jumalan voima.

Miten päin se sitten seinään tai oven yläpuolelle laitetaan? Sillä on muuten vanhan symboliuskomuksen mukaan paljonkin väliä. Hevosenkengän pitää aueta ylöspäin. Näin on ajateltu, että kaikki suojeluvoima ja onni pysyy sen sisällä. Jos se aukeaa alaspäin on vaara, että onni valuu siitä pois.

Ainut poikkeus on, jos sen sisälle laitetaan joku paholaiseen tai paholaisen sarviin viittaava esine. Silloin hevosenkenkä laitettiin alaspäin, paholaisen sarvi sen sisään. Näin se painaa paholaisen alas.

Tarkkana sen hevosenkengän kanssa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla