Kirjoitukset avainsanalla päiväkirja

Kokaiini intiaanit. Kolumbian Pyhän Martan alueella elävillä Intiaaneilla on kiehtovia tapoja ja ajatuksia. He ovat monille kuuluja kokaiini Intiaaneina. Miehet vanhan tradition mukaisesti pureskelevat kokaiinin lehtiä jatkuvasti. On syytä muistaa, että tuoreen kokaiininlehden vaikutus on erilainen, kuin jalostetun huumeen.

Kun mies tulee aikuiseksi, hänelle annetaan vaimo. Ensimmäinen vaimo on huomattavasti vanhempi. Tämä on nuoren miehen kanssa kahden vuoden ajan. Hän opettaa pojan mieheksi. He eivät hanki lapsia keskenään. Vaimo on sen ikäinen, ettei voisikaan. Tämän kahden vuoden opetuksen jälkeen hänelle annetaan loppuiän vaimo, jonka kanssa hankitaan perhe. Kun ensimmäinen vaimo tulee miehen elämään, hän antaa miehelle pullokurpitsan, josta on tehty kokaiiniastia. Se on siis kuivattu ja kaiverrettu ontoksi. Sen pohjalle laitetaan merikotilon limaa. Miehillä on aina mukanaan pieni kangaslaukki. Siinä he pitävät kokaiininlehtiä. Jokaisella on oma kokaiinitarhansa asumuksensa ulkopuolella. Kun kaksi intiaanimiestä kohtaa toisensa ja tervehtii. Siihen kuuluu rituaali, jossa he vaihtavat lehtiä keskenään, Kumpikin antaa omasta pussistaan muutaman lehden toiselle. He pureskelevat suussaan lehtiä. Heillä on tikku, jonka he kostuttavat pullokurpitsa-astiansa pohjalla olevaan merikotilotahnaan. Sitten he laittavat sen suuhunsa kostuttaen suussaan olevia kokaiinin lehtiä. Otettuaan tikun päähän hieman sylkeään, jossa on siis kotilotahnaa ja kokaiininlehtiä, he hankaavat tikkua kurpitsapullonsa kaulaan. Vuosien kuluessa pullon kaulaan kerääntyy kuin rengas. Siitä tulee paksumpi. Sitä rengasta he kutsuvat päiväkirjakseen, jossa on kaikki heidän ajatuksensa. He siis rituaalisesti kuin ottavat syljestään kaikki ajatuksensa ja kirjoittavat ne muistiin pullonsa kaulaan. On sanomattakin selvää, että jos pullo hajoa tai häviää, se on katastrofi. Siinä menisi heidän koko siihenastinen elämänsä.

Ajatukset ovat muutoinkin tärkeitä. Siinä on syy siihen, etteivät he leikkaa hiuksiaan. Heidän hiuksensa kasvavat ajatusten voimasta. Mitä pidemmät hiukset, sen enemmän ajatuksia, ja siis viisautta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat