Kirjoitukset avainsanalla Afrikka

Kuvassa hehkuvat Afrikan värit. Kyseessä on yksityiskohta voodoo-rituaalin seremonia-asusta. Pienet jyrsijöiden pääkallot kehystävät voodoonukkea, jonka yläpuolella roikkuvat fetisseinä simpukka ja helmikoristeet.

Afrikka on voimakkaiden värien, äänien ja tuoksujen maa. Kuvaa katsellessani minä tunne sieraimissani maissipuron hajun. Se on se keltainen tahna, jota tässäkin näkee levitetyn seremonia-asun päälle. Se on lahja hengille. Voodoo on Beninin valtion virallinen uskonto. Kuva on otettu vuosittaisten voodoo seremonioiden aikana voodoouskonnon virallisena juhlapäivänä. Tämä kuva on kirkas, aivan kuten Afrikan aurinkokin.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvassa on Länsi-Afrikkalaisia naisia traditionaalisessa juhlassa laulamassa. Kuvassa on kaksi asiaa ylitse muiden, jotka kiehtovat silmääni. Ensinnäkin Afrikan voimakkaat värit. Ne kiinnittävät huomion jo vaatteissa. Toinen seikka, joka minua kiehtoo on kunkin naisen asenne ympärillä tapahtuvaan. Erityisesti minua kiinnostaa kaunis nainen, joka on huomannut kuvaajan. Hän katselee kuvaajaa arvioivasti. Kuvaa katsellessa tulee tunne, kuin hän katsoisi minua, kuvan katsojaa. Se tekee hienon tunnelman. Kuka katselee ketä?

Kommentit (1)

eveindigo
1/1 | 

Kiva havaita, että olet tarkka katselija. Naisen katse kysyy/sanoo paljon enemmän kuin sanat, todellakin. Myös me - lännen ihmiset - olemme hänen katseensa arvioitavana.
Ehkä hän on tietoinen myös siitä, että hänen traditionsa asun ja sen kuvioiden suhteen on omaamme arvokkaampi. Hän on säilyttänyt oman perinteensä, me olemme siinä suhteessa paljon takapajuisempia. -Kiitos havainnosta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat