Kirjoitukset avainsanalla valokuva

Kuvassa on yksityiskohta Torinossa olevan rakennuksen julkisivusta. On oikeastaan sääli, että näin kaunis, harmoninen ja elegantti rakennuksen osa saa harvoin huomioita. Se on monta metriä ihmisen katseen yläpuolella oleva pieni alue osana  suurta rakennusta. Harva kulkija edes nostaa katsettaan riittävän ylös, nähdäkseen tämän. Silloinkin, kun sen näkee, se tahtoo hukkua suuren julkisivun muihin yksityiskohtiin. Valokuvaus on mainio keino saada huomiomme yksityiskohtien kauneuteen. Valokuvan avulla osaamme arvostaa sellaista, mikä muutoin olisi tuomittu jäämään ilman huomiota.

Tämä kyseinen yksityiskohta saa minut rauhoittumaan. Sen elegantit mittasuhteet ovat lepoa silmälle sekä mielelle. Harmonialla on tosiaan kyky rauhoittaa levoton mieli.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhojen tai vanhahtavien kuvien voima on suuri. Minussa ne herättävät monenlaisia tunteita. Toisaalta en voi olla miettimättä, millaista elämä oli tuolloin. Samalla tunnen, että pystyn kommunikoimaan edellisten sukupolvien kautta. Saman tyyppistä uteliaisuutta minussa herättää jopa kuva, joka on tehty vanhan näköiseksi, vaikka tietäisin sen olevan uuden. Tällä kertaa julkaisen kuvan, joka on otettu Saint Louisista, Louisianasta. Se on otettu vain pari vuotta sitten ja se on vanhennettu teknisesti. Kuvan tehoa lisää se seikka, että Missisippi-joella yhä liikkuvat vanhan ajan laivat. Se tekee kuvasta aidommalla tavalla vanhan näköisen. Kuvan tarkastelu saa minut tuntemaan itseni aikamatkailijaksi. En taatusti ole ainut, joka nauttii vanhoista kuvista. Niistä tuntuu tulleen jopa suurta liiketoimintaa viime aikoina. Ainahan ihmiset ovat puhuneet menneistä vuosista kultaisina. Aika tuntuu kultaavan muistot jopa valokuvissa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat