Kokeillaanpa Symbolitietouttasi pienellä testillä. Aiheena ovat matemaattiset ja geometriset symbolit. Jokaisesta oikeasta vastauksesta saat yhden pisteen.

 

1.Mikä on Italiassa huonon onnen päivä?

a). Perjantai 13
b) Perjantai 17
c) Tiistai 17

 

2.Mikä geometrinen muoto viittaa maapalloon vanhassa arkkitehtuurissa?

a)Kolmio
b)Neliö
c)Ympyrä

 

3. Mikä näistä luvuista on täydellisyyden luku?

a)7
b)8
c)10

 

4. Mihin viittaavat Euroopan Union 12 tähteä?

a)Unionin jäsenten määrään.
b)Raamattuun
c)Planeettojen lukumäärään

Kuvan alta löydät oikeat vastaukset.

 

Kysymys 1. 

Oikea vastaus b) Italiassa epäonnen päivä on 17 perjantai. 17 on vanha epäonnenluku jo Antiikissa. Syitä on useita. Yksi on se, että se on alkuluku ja Pythagoras piti niitä huonoina. Rooman 17. legioona hävisi Teutoburgin taistelussa germaaneille, Sen jälkeen ei koskaan enää ollut 17. legioonaa. Perjantaita on pidetty huonona päivänä, koska silloin Jeesus ristiinnaulittiin (pitkäperjantai). Canterburyn tarinoissa mainitaan myös, että Eeva olisi syönyt omenan juuri perjantaina.

Kysymys 2. 

Oikea vastaus b) neliö. Neliö on rajallinen, niin myös ihmisen elämä. Siksi neliö viittaa maapalloon, jossa elämä. Ympyrässä ei ole rajoja, ei kulmia, se on siis maailmankaikkeuden muoto ja kolmiota on käytetty yleisesti Jumalan tunnuksena (kolmiyhteys).

Kysymys 3.

Oikea vastaus on a) 7 Jumala loi maailman seitsemässä päivässä, siksi sitä pidetään täydellisyyden symbolina.

Kysymys 4.

Oikea vastaus on b) Raamattuun. Lippu suunniteltiin 1955, silloin jäseniä oli 8. Lippukilpailun voittaja oli avoimesti katolinen ja hän kertoi inspiroituneensa Raamatusta. Luku 12 viittaa Israelin kansojen ja opetuslasten määrään. Se puhuu Raamatullisessa mielessä täyttymyksestä.

Monta pistettä sait?

4 pistettä. Olet aikamoinen symbolipeto, Onnea!
3 pistettä. Sinussa on symbolitutkijan ainesta. Hio vielä hieman tietojasi.
2 pistettä. Hyvänä harrastelijana sinulla on tulevaisuutta. EI sinun kuitenkaan ehkä ilman lisäopintoja kannata symbolitutkina alaa suunnitella.
1 tai 0 pistettä. Nyt symbolikirja käteen ja katsomaan maailmaa aivan uusin silmin.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla