Kirjoitukset avainsanalla seitsemän

Krakovassa erässä seinässä on maalattuna Kärsivän Neitsyt Marian kuva. Hän seisoo siinä kuunsirpin päällä, joka viittaa ilmestyskirjaan sekä toimi poliittisen propagandan välineenä osmanneja vastaan, silloin kun käytiin sotaa Turkkia hallitsevien osmannien kanssa. Nouseva kuunsirppi oli heidän lipussaan ja siten kuvaamalla Maria sen päällä todisteltiin, että kristityt voittavat ja tallovat osmannit jalkoihinsa. Tämä kuva kuitenkin esittää Kärsimysten Neitsyt Mariaa. Neitsyt Marialla ajatellaan katolisen kirkon oppien mukaan olleen seitsemän kärsimystä, seitsemän ilon aihetta ja seitsemän kunniaa. Niitä saatetaan käydä lävitse rukousnauhan kanssa. Seitsemän on kristinuskossa tärkeä symbolinen luku. Luomakuntakin tehtiin seitsemässä päivässä. Seitsemän on täydellisyyden luku.

Osaatko jo tämä perusteella kuvaa katsellen päätellä, missä tekijälle on tapahtunut virhe kuvaa tehdessä?

 

Aivan oikein. Marian kärsimyksiä kuvataan seitsemällä miekalla, jotka pistävät hänen rintaansa. Kukin niistä kuvaa yhtä hänen tuskistaan. Nehän ovat kuin pistoja sydämeen. Tässä kuvassa on sen tekijälle käynyt virhe. Hän on maalannut vain kuusi tikaria.

On hyvä muistaa luottaa omiin silmiinsä. Kun näet kuvassa jotain poikkeavaa, kannattaa aina miettiä, onko siihen syy. Syy voi olla myös virhe.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat