Kirjoitukset avainsanalla milano

Hyvällä symbolilla on monta tarinaa. Tässä tapauksessa tarinat ovat niin hyviä, että tutkitaanpa niitä kaikkia. Niin on käärmehirviölläkin, joka syö ihmistä. Todennäköisimmin tähän symboliin törmää Milanossa tai sitten katsomalla Alfa Romeo merkkisen auton logoa.

Usein Milanoa hallinneen Visconti-suvun vaakunatunnukseksi tullut uhria nielevä käärme on tulkittu aluetta hallinneen Langobardien sodan Jumalan tunnukseksi. Tarkemmin kuviota katsottuani, ja käytyäni hiljan Rooman Priscillan katakombeissa en voinut taas olla näkemättä yhtäläisyyttä katakombeissa olevaan varhaiskristilliseen maalaukseen, jossa peto nielee Joonaan sisälleen.

Toisaalta Antiikin taiteessa on käärmeitä mies ihminen suussaan myös paljon positiivisemmassakin mielessä. Sillä on kuvattu maan hedelmällisyyttä. Käärme kuvaa maata, koska kiemurtelee sitä pitkin. oleva Suussa ihminen ei olekaan kuolemassa vaan syntymässä.

Visconti-suku todistaakseen oman sukunsa urhoollista historiaa lisäsi sukukronikoihinsa rohkeudestaan kertovia tarinoita. Bonifaciuksen pojan sanotaan kuolleen, kun suuri käärme nielaisi hänet. Isä itse oli tuolloin taistelemassa sarraseenejä vastaan. Kun isä palaa sodasta ja kuulee poikansa kohtalosta, hän lähtee metsästämään käärmettä. Löytää tämän ja pakottaa käärmeen oksentamaan hänen poikansa ulos. Käärme kuoli ja poika taas pelastui. Samanlaisesta taistelusta toisin uskovia vastaan kertoo toinenkin perhelegenda. Sen mukaan Viscontit osallistuessaan ristiretkiin olisivat tapettuaan vihollisen ottaneet hänen kaulastaan amuletin, jossa kuvio oli.

Kaikki tarinat ovat kiehtovia. Se mikä on varmaa ja yksiselitteistä, on että kyseinen tunnus on Milanossa historiallinen. Alfa Romeon tehdas oli Milanolainen, ennen kuin Fiat paljon myöhemmin osti sen. Alfa Romeon logossa kuvio alleviivaa paikkakuntaa, jossa kyseinen auto keksittiin. Samatarkoitus on Alfa Romeon toisella logon puoliskolla: Pyhän Yrjön ristillä. Milanolaiset olivat saaneet luvan sen käyttöön osallistuttuaan ristiretkelle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat