Symboleita ei tarvitse lukea ainoastaan vanhoista teoksista, rakennuksista tai taiteesta yleensä. Symbolit ovat kuin mikä tahansa kieli. Niitä voi käyttää myös nykypäivänä kertomaan, ilmaisemaan mielipiteitä ja luomiseen. Ne toimivat täysin samoin, kuin kieli yleensäkin.

Kun näin tämän kadun varrella kävellessäni, en voinut olla hahmottamatta lausetta. Ymmärrän toki, että tällä kertaa sanoma on sattuman luomaa. Silti tämä satunnainen lause kadulla teki minuun vaikutuksen.

Jos olet seurannut minun palstaani tai olet opiskellut symboleita, sinäkin osaat varmasti lukea saman lauseen kuin minä kuvasta? Mitä sinä näet tässä?

Kyllä vaan, näin minäkin tämän näen: vangittu elämä.

Käpy on elämän symboli. Kävyn siemenet kertovat uudesta syntymästä. Sitä näkee usein hautausmailla. Etruskeilla jo se oli yleinen ja Suomessakin sitä tapaa esimerkiksi Hietaniemen hautausmaalla. Se on siellä lupaamassa uutta elämää.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla