Kirjoitukset avainsanalla kuvan luku

 

Kuvassa on yksityiskohta taulusta. Tällaisella yksityiskohdalla on kautta vuosisatain kuvattu erästä eettistä ilmiötä. Tiedätkö, mistä on kyse? Vastaus on aivan lopussa. Mutta ennenkuin katsot sitä, niin katso seuraavat vihjeet. Ne ovat kuvia. Nämä kuvat symboloivat aivan kaikki täsmälleen samaa asiaa.

Jos tiedät, mistä on kyse, jo tämän kansikuvan kohdalla olet oikea symbolihirmu.

Jos et vielä tiedä, vilkaise seuraavaa kuvaa:

Tämä kuva on otettu 1000-luvulla rakennetun Pyhän Julianan luostarin sisäpihan pylväästä. Siinä kuvataan täsmälleen samaa asiaa. Joko nyt tiedät? Jos tiedät onnea: olet jo aika ekspertti. Jos et, niin katsopa vielä seuraava vihje.

Tässä kuvassa on arkkienkeli Mikael? Mistä siis on kyse? Jos nyt tiedät, niin hyvä, olet hyvällä tiellä, mutta on hieman parantamisen varaa,

Katsotaan vielä vihoviimeinen vihje. Mistä on kyse?

Tässä on kaunis maalaus. Se on tuntemattoman tekijän maalaus Italiasta 1500-luvun lopusta. Selvisikö sanoma jo nyt? Loistavaa. Sinulla on symbolien alkeet jo hallussa.

Kaikki kuvat tosiaan kuvaavat täsmälleen samaa asiaa: hyvän ja pahan välistä taistelua. Ensimmäisessä kuvassa kissa edustaa pahaa ja koira hyvää. Kissan edessä on pitsi, jota se kiusallaan vetää laatikosta ulos. Keskiajalla saatettiin taistelu kuvata, kuten tässä kahden ritarin välisenä taisteluna. Kolmannessa kuvassa taistelun hyvä on arkkienkeli Mikael, joka on tainnuttanut paholaisen jalkojensa alle. Viimeisessä kuvataan konkreettisesti, kuinka paholainen ja enkeli taistelevat ihmisestä.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat