Varo sanojasi, varo käsiäsi!

Kesäloma koittaa, mahdollisesti myös kesälomamatka. Tässäpä pieni muistutus ohjeeksi.

Kaikki tiedämme, että sanoilla voi toisessa kielessä olla hassuja merkityksiä. Kukapa ei olisi kuullut, ettei kannata Italiassa hokea joka paikassa kehotusta Katso sinne tai katso tätä! Kyllä vaan sano katso on italiaksi äänneasultaan sama kuin italialaisten paljon viljelemä kirosana. He vain kiroilevat miesten sukuelimen nimeen, me suomalaiset naisen. Voimmehan kuvitella, jossa iloinen matkailijaseurue museossa hokisi koko ajan v…tu sitä ja v..tu tätä. Varmasti se kääntäisi katseemme ihmettelemään, että mistä on kyse.

Kuvassa oleva aivan viattomalta näyttävä merkki voi joissain kulttuureissa hurjia reaktioita aikaa. Jos matkustat Pohjois-Afrikassa tai Lähi-Idässä, Turkissakin määrätyillä alueilla, muista että Okey on englantia. Siinä esiintyvä o-merkki voi olla positiivinen maissa, joissa käsillä puhutaan englantia. Muutoin se taas tarkoittaa jotain ihan muuta. Se saattaa olla hyvinkin loukkaava. Se nimittäin toimii vastauksena keskisormen näyttämiseen. Eli sama, kuin sanoisit: työnnä se tuonne. Ehkä sen peukunkin voi unohtaa vieraissa maissa. Sen merkitys, kun on alun perin sama kuin sen keskisormen nykyisin.
Minun ikäpolveni, joka katseli Happy Daysia, muistaa italoamerikkalaisen Fonzien. Niinhän hänkin, naisten valloittaja ilmestyi aina ohjelman alussa ruutuun ja nosti peukut ylös. Tekstitys siinä kohtaa oli: sit on it. Istu sen päälle.

Hyvää ja turvallista lomaa, monisymbolisessa maailmassa!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla