Kirjoitukset avainsanalla kani

Rakkauden symboleja on monenlaisia. Tässä keskiaikaisessa, rakastavaisia esittävässä miniatyyrikuvassa niitä on useampia. Symbolit viittaavat rakkauden eri aspekteihin.

Mies lähestyy neitoa tarjoten hänelle sydämensä. Hän pitelee sydäntään oikean käden sormien välissä. Neidon ja sulhon ympärillä on metsä, jossa on paljon kaneja. Kani antaa jo viitettä jälkikasvusta. Kania on pidetty lisääntymisen merkkinä. Se saattaisi symboloida myös kuolemansynneistä himoa, mutta tässä ei ole kyse synnistä. Siitä kertoo liljankukka, jota neito pitää kädessään. Lilja viittaa hyveellisyyteen ja tahrattomuuteen. Neidon käsivarrella istuu haukka. Haukka on jo antiikin Egyptin ajoista saakka viitannut hedelmällisyyteen ja rakkauteen. Koira kertoo tämän rakkauden laadusta. Se on uskollista rakkautta. Koira on uskollisuuden symboli. Aivan kuvan keskellä alalaidassa on hieman nupuillaan oleva ruusupensas. Se kertoo meille rakkauden olevan nuorta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat