Kirjoitukset avainsanalla sympaattinen

Persoonaperjantaina kerron pieniä ajatuksia ja sattumuksia elämästäni.

Olin töissä Emilia-Romagnassa, tarkemmin sanottuna Parmassa ja Bolognassa. Emilia-Romagnan maakunta on Italian kuulu sympaattisista ihmisistään. Italiassa muutoin on sanottavaa toisistaan: toskanalaiset kiroilevat, genovalaiset ovat pihejä, roomalaiset ovat arogantteja, torinolaiset ovat ulkokultaisia. Kaikissa on jotain vikaa, mutta ei vaan emilia-romagnalaisissa. he ovat sympaattisia, lämpimiä, hyväntuulisia. Taas kerran siellä käydessäni, todistin saman. Näytä minulle huonotuulinen ja epäystävällinen emilia-romagnalainen, niin varmasti hänen sukupuustaan löytyy joku vieraspaikkakuntalainen. Asiaa tarkemmin mietittyäni keksi asialle vain kaksi selitystä. Joko heissä on geenivirhe, joka johtaa läpielämän kestävään hyväntuulisuuteen tai sitten heidät on vaan lapsena pussattu puhki ja kehuttu joka päivä, niin että heistä kasvaa onnellisia ja tasapainoisia aikuisia. Saattaa ehkä siihen olla osaa ja arpaa silläkin, että italiaiset ovat myös harvinaisen yksimielisiä siitä, että tässä maakunnassa on yksiselitteisesti koko Italian paras ruoka.

Kommentit (2)

-valone-Käyttäjä698
Liittynyt11.3.2016
1/2 | 

Olet todellinen tähti valaistessasi taas tämän harmaan ja sateisen päivän, hehkut näille sivuille kuin aurinko!Rakastan tyyliäsi ja sitä miten asian  kerrot. Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat