Kirjoitukset avainsanalla blues

Missisippi on mahtava joki.  Joen nimi on peräisin Amerikan alkuperäisasukkailta. Se on tarkoittanut vesien isää. Paitsi vesien isäksi joen voi monessa mielessä mieltää myös musiikin äidiksi. Missisippi- joen varrella ovat saaneet alkunsa lukemattomat musiikin tyylit aina Dixielandistä, jazziin, bluesiin ja rock´n´rolliin.

Näiden musiikki tyylisuuntien kuuntelijat voivat onnellisia, siitä, että alue kuului alusmaana juuri ranskalaisille. He eivät nimittäin saksalaisten tai englantilaisten tapaan kieltäneet orjiltaan voodoo-rytmejä ja rumpuja. Siten sai rytmimusiikkia alkunsa.  Dixielandiksi tätä ranskalaisten Louisianan alueen musiikkia alettiin kutsua, sillä kymmen dollarisissa luki ranskaksi dix eli kymmenen. Ranskalaisten alue oli siis dix-aluetta erotukseksi englanninkielisten ten-alueesta. Siitä syystä kyseisen alueen musiikkia, jossa afrikkalaiset rytmit soivat taustalla alettiin kutsua dixlielandiksi eli kymppimaan musiikiksi.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat