Naisten symboliksi on noussut alkemistien jo käyttöön ottama merkki, joka viittasi kupariin sekä planeetta Venukseen. Alun perin kyseessä onkin ollut Venus-jumalattaren peiliä kuvaava kuvio.

Kirkkaana loistava Venus-planeetta on havaittu jo esihistoriallisena aikana. Babylonialaiset kutsuivat planeetta Istariksi, rakkauden ja erotiikan jumalattarensa mukaan. Egyptiläiset, kreikkalaiset ja roomalaiset erottivat toisistaan aamuisen Venuksen ja illalla näkyvän. Lucifer onkin alun perin aamuisen Venus-planeetan nimitys. Se näkyi juuri ennen auringonnousua, joten sitä kutsuttiin Luciferiksi, auringon tuojaksi. Iltaisin sen nimi oli Vespero. Pythagoras lopulta tunnisti Luciferin ja Vesperon samaksi tähdeksi Venukseksi.

Koska Venuksen laskettiin käyttävän kiertoonsa 8 vuotta, on Venuksen tähti kahdeksansakarainen. Tämän määrittelivät jo sumerilaiset tähtien tutkijat.

Kuvassa kattomaalaus Italian Genovan kaupungissa sijaitsevasta Doria-Spinola palatsista kuvaa Venusta peili kädessään. Näemme hänen kauneutta ihailevan miehen kurkkivan häntä salaa.

Hyvää naisten päivää kaikille kanssasisarille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla