Kirjoitukset avainsanalla skandaali

Pieni muistutus siitä, kuinka kiinnostava kuva voi olla myös siinä, mitä se kertoo omasta ajastaan. Kuvat ovat historiantutkimuksen mielenkiintoisia välineitä. Tämä ihastuttava naisen muotokuva kertoo myös moraalisista arvoista ja siveyteen liittyvistä käsityksistä. Hän on ollut omana aikanaan rohkea, uskalias nainen.

Kuvassa on Robert Lefevren maalaus Äiti ja lapsi- Teos on maalattu 1800 luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana Ranskassa.

Moni meistä tässä vaiheessa kiinnittää huomionsa hänen poveen ja saattaa todeta. No onhan tuo aika rohkea kaula-aukko. Ei sinnepäinkään. Kaula-aukko oli ajalleen aivan normaali. Se ei herättänyt juoruilua. Naisen seksuaalinen voima on kautta vuosisatain ollut sidottu hänen hiuksiinsa. Siveät naiset ovat sitoneet hiuksensa. Otsahiukset olisivat olleet tavaton skandaali. Uskalias rouva on vapauttanut kaksi kiehkuraa otsalleen. Se taatusti herätti puhetta ajan seurapiireissä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

52-vuotias tietokirjailija ja symbolitutkija Liisa Väisänen ihmettelee ihmistä ja maailmaa. Eri viikonpäivinä on temoiltaan vaihetelevia kirjoituksia. Siten lukijoiden on helpompi löytää omat kiinnostuksen kohteensa. Teemat ovat seuraavat: symbolisunnuntai, taidetiistai, kuvan keskiviikko ja toisinaan persoonallinen perjantai. 

Blogiarkisto

2017
Joulukuu
2016

Kategoriat