Kirjoitukset avainsanalla suihkukäynnit

Riisuudun vesijumppaa varten pukuhuoneessa. Kanssani matti myöhäisenä on enää varttuneempi rouva, joka on vasta toista kertaa ryhmässä.

Edelliskerralla joku huomautti hänelle siitä, että täällä talvisaappailla ei pidä marssia pukuhuoneeseen, vaan ne jätetään eteiseen. Kuka sitä nyt kaikkea voi tietää tai huomata lukea ovessa olevasta lapusta. Ensikertalaisena.

Rouva vetää uimapukua päälleen pukuhuoneessa. Viime kerralla huomasin sivusilmällä, että hän viuhahti suihkujen ohi suoraan altaaseen . Rupeankin nyt Kokeneena Kävijänä pyytämättä opastus- ja valistustehtävään tulokkaalle. Kerron, että täällä täytyy käydä suihkussa ennen altaaseen menoa. Ei ehkä kannata siksi vielä laittaa uimapukua.

- Kävin jo aamulla kotona suihkussa, vastaa rouva ja jatkaa uimapuvun kiskomista.

- Silti täällä täytyy käydä suihkussa ennen altaaseen menoa, jankutan vielä virattomana ja varattomana Valistajana.

- No, voin mä vähän kastella, myöntyy rouva ja menee pesuhuoneeseen. Ja todellakin. Hän kastelee. Vähän.

 

Saunanlaudekeskusteluissa myöhemmin huomaan, että ei rouvalla ilmeisesti mitään vikaa ällissä ole.

 

Tämän epäonnisen vaikuttamisyritykseni jälkeen minulla herää useampikin kysymys:

1. Mitä tarkoittaa ohjeistuksen: Ennen altaaseen menoa on käytävä suihkussa? Kuinka paljon ennen? Ehkä olen tulkinnut asian väärin?

2. Mikä hygieniapoliisi minä luulen oikein olevani? Eihän minulla ole edes hygieniapassia.

3. Erityisesti ihmettelen, miksi minun piti nyt puuttua ihmisen henkilökohtaiseen toimintaan? Olenhan sentään aikoinaan yhden kevään käynyt toisessa paikassa vesijumpassa ja nähnyt yhtä ja toista. Siellä oli muodostunut käytäntö, että kaikki toistakymmentä naista mustissa uimapuvuissaan istuivat pukuhuoneessa odottamassa oman vuoromme alkamista. Sitten suihkun alle, olkaimet alas ja ylävartalon lähmintää, jonka jälkeen olkaimet ylös. Ja vuala! Eikun altaaseen. Suljin suuni, katselin kaakeleita ja tyhjäsin pääni turhista ajatuksista.

4. Kuinka tehokkaita nykyiset veden puhdistusmenetelmät ovat? Mistäpä minä tiedän, vaikka altaaseen voisi mennä vaikka suoraan lannan luonnista vaatteet päällä ja homma olisi ainakin melkein bueno. Ehkä suihkussakäyntimääräykset ovatkin

tyhjää lätinää? Jopa lämminvesialtaassa?

Joten.

Jatkossa vain suljen suuni, katselen kaakeleita ja tyhjennän pääni turhista ajatuksista.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Kyllä saa sanoa - ja pitää sanoa. Eikä pelkkä suihkun läpi kävely riitä, pitää myös peseytyä. Myös jalkojen desinfiointi on syytä tehdä. Aina ja mennen tullen.

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
2/6 | 

Olen kanssasi samaa mieltä peseytymisen tärkeydestä. Joillakin se vain tahtoo unohtua.

Anja Pohjanvirta-Hietanen

nainen58
3/6 | 

Kyllä pitää käydä suihkussa ennen altaaseen menoa. Siinä huuhtoutuu päällimmäiset pölyt ja ihosolut ja muut epäpuhtaudet. Tulin kerran pesuhuoneesta pukuhuoneeseen, jossa oli kun kaksi nuorta venäläisnaista, jotka riisuutuivat ja vetivät uimapuvut päällensä. Toisella heistä oli kuukautisten loppuvaihe menossa ja hän heitti pikkusiteen roskakoriin. Olisin tietysti voinut yrittää puhua englanniksi, mutta jotenkin se jäi.  Uimahalliin voisi laittaa kyltit myös englanniksi ja venäjäksi. Itse käytän muovisia lipsukkaita, jotka jätän altaan reunalle ja sitten taas kävelen niillä pukuhuoneeseen.

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
4/6 | 

Tosi hyvä idea tuo, että ohjeet uimahalleissa pitäisi olla muillakin kielillä. Varmaankin esittämäsi englanti ja venäjä ovat niitä kieliä, joista voisi alkaa. Ei olisi varmaankaan iso kustannus.

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Suomen mumma
5/6 | 

Kaikki on niin suhteellista. Ja vaihtelee kulttuurien, perheiden ja yksilöiden kesken. Minun Lontoossa asuva lapsenlapseni oli kovin vaivaantunut ja suorastaan hätääntynyt kun olimme ensimmäistä kertaa menossa siellä uimahalliin. Hyvin kiusaantuneena hän sitten opasti minua, että mumma täällä sitten ei riisuuduta alastomiksi muiden nähden, eikä varsinkaan kävellä ymåäriinsä alastomana....
Ja suihkut ovat rivissä altaan reunalla, ja niihin mennään uimapuku päällä. No, pärjättiinhän me, eikä hänen tarvinnut hövetä puolestani.
Enkä nyt oikein usko että se uima-altaan vesi sielläkään nyt ihan terveydelle haitallista ole.

Itse en koskaan menisi neuvomaan toista aikuista, ellei hän apua pyydä. Tai jos näyttää kovin aralta ja osaamattomalta, niin voisin kysyä voisinko jollain tavalla auttaa...

Henkilökunnalle kuuluu valittaa jos joku selkeäst rikkoo sääntöjä ja toimii sopimattomasti.

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
6/6 | 

Tuotpa Suomen mumma mielenkiintoisen näkökulman suihkukeskusteluun! Kaikki on tosiaankin suhteellista ja asiat näyttävät erilaisilta riippuen siitä, mihin niitä vertaa. Säännöt ovat omanlaisensa eri paikoissa ja niiden mukaan mennään.

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat