Vielä muutama viikko sitten olisin sanonut, että en ole edes kuullutkaan Viron designmuseosta. Nyt voin kertoa, että olen sekä kuullut että käynyt siellä.

Oopperamatkan yhteyteen Resviaria-matkatoimisto on järjestänyt opastetun käynnin tähän Tallinnan Vanhassa kaupungissa olevaan museoon. Museo sijaitsee 1600-luvun aittaan kunnostetussa rakennuksessa, jota kauniiksi mainitaan.

Ulkoapäin designmuseo näyttää tosi vaatimattomalta. Esineitä on  kuitenkin noin 18 000, kolmessa kerroksessa. Huonojalkaiselle museon portaat voivat olla, nykytermiä käyttääkseni, haastavia. 

Museossa on muun muassa monenlaisia huonekaluja. Onpa syöttötuoli, jonka tyylisen muistelen meillä Suomessakin olleen, joskus aikaisemmin.

Lasiesineitä ja taloustavaroita on paljon ja monenlaisia. Jotkut muistuttavat jossakin määrin suomalaista muotoilua. Kai se on mahdollista, että puolin ja toisin otetaan virikkeitä.

Itselleni jää epäselväksi, että mihin tarkoitukseen nämä ovat. Onhan niitä kyllä kaunista vain katsellakin. 

Korut sentään ymmärrän koruiksi. Tuo rannerengas on niin tutun näköinen, että ihan kuin olisin sen joskus tavannut.

Tässäpä näppärä juttu! On sekä lamppu että henkariteline.

Tämän pyörän saa kasattua helposti mukaan otettavaksi. Valitettavasti emme näe kasausoperaatiota. Olisi kiinnostanut, miten näppärästi tai monimutkaisesti se tapahtuu.

Että ei menisi liian yksinkertaiseksi, niin silmääni osuu ainakin kaksi patsasta. Tuon Ensi askeleet-nimisen patsaan pikkuinen on minusta aika viehko. Nuo suut ammollaan olevat tuovat mieleeni Suvantokuoromme. Kuorolainen Eeva on kuitenkin sitä mieltä, että ei ei. Nuo laulavat ihan liian vakavina.

Alin kerros on täynnä paljon ja monenlaisia ryijyjä. Tuon pienemmän keltaisen voisin ottaa matkaani.

Opas kuljettaa meitä museossa tunnin ajan ja kertoo esineistä hyvin ansiokkaasti.  Luonnollisesti hän ei pysty jokaista esinettä esittelemään, muuten saisimme olla siellä vähintään viikon. Aikaa omatoimiselle tutustumisellekin on. Monia esineitä silmäni ei kylläkään tarkasteluun tavoita. Sitä vain ihmettelen, että esitteet ovat vain eestiksi ja englanniksi. Olisin kuvitellut, että suomalaisia käy paljon. Ehkäpä erehdyn. Jospa suomalaiset jumittuvat vain viinarantaan.

Tässä olen tarjonnut vain pienen ja köyhän vilkaisun joihinkin museon esineisiin. Siksi suosittelenkin, että jos aihe yhtään kiinnostaa, mene ihmeessä seuraavalla Tallinnan reissullasi itse paikalle. Museo on vain kivenheiton päässä Raatihuoneen torilta, Lai-kadulla.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla