Kirjoitukset avainsanalla sauvailua lumisessa maastossa

Kävely on aina hyväksi, väittävät. Sauvoilla tai ilman. Etenkin sauvoilla.

Sauvailuseurakseni liittyy pian ratikka. Se menee tosin omissa sfääreissään. Sen verran kuitenkin ääntelee, että päätään kääntämättä sen tietää menevän.

Jonkin kokoisen nyppylän alla mies heittää: Tuonne et jaksa kiivetä.

Ai minä vai? Ai en jaksa vai? Ja lähden kapuamaan. Totta puhuen olin aikeissakin mennä tuonne Golgatanmäelle ristejä katsomaan. Eikähän se nyt ole suoritus eikä mikään, minkä mieskin tietää.

Oikeasti kyseessä on lahopuumaisemataideteos Woodhenge. Siihen on käytetty ratikan tieltä kaadettuja puistolehmuksia. Teoksen esikuvana on Etelä-Englannin esihistoriallinen Stonehengen monumentti. Olkoon niin tai näin. Minusta ne ovat alusta asti näyttäneet Golgatan risteiltä. Vaikka sattumoisin en ole Golgataa ja ristejä oikeasti koskaan nähnyt.

Sieltähän se taas tulee se lehmusten tappaja. Ratikka. Hervantaan matkaavat tai sieltä tulevat saavat ihan ilmaiseksi nautiskella mennen tullen tästä teoksesta.

Stonehengen mukaisesti lehmusten runkoja on niputettu ja laitettu kehämuodostelmaan. Netissä kerrotaan, että maisemataideteos tarjoaa kodin lahopuulajeille. Lahopuut puolestaan tarjoavat elinympäristön monille sienille, hyönteisille ja linnuille. Että ilmeisen hyödyllisiä. Alueelle on tulossa opastaulu. Varmaankin vasta joskus suvemmalla.

Eteenpäin on elävän mieli. Tavoitteena on pienen metsikön polku.

”Sitä ei voi alittaa, sitä ei voi ylittää, täytyy mennä läpi”, lauletaan lasten laulussa Leijonaa mä metsästän. Onneksi tämän esteen yli voi mennä. Olisi voinut alikin ryömiä. Kiertämismahdollisuutta en tullut tutkineeksi. Läpi meneminen olisi ollut mahdotonta.

En ole varsinaisesti mikään työkseni puita halaaja. Mutta jos ihana, iso, vanha kuusiherra sitä tuntuu tarvitsevan, niin halaanhan minä. Halaan toki. Ihan mielelläni.

On. Kaunista on. Talvinen, luminen metsikkö.

 

 

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat