Mikä saa minut lähtemään sauvalenkille 15 asteen pakkasessa ja tuulessa?

Omakotiyhdistyksen adventtikalenteri. Siinä huomaamatta tulee hilpaistua viisikin kilometriä. Riitta ja Paavo tulevat usein vastaan. Samalla asialla hekin. Siinä vaihdamme kuulumisia: oletteko käyneet jo siellä ja siellä?

Joskus marraskuussa kyseltiin, olisiko muutaman vuoden jälkeen halukkuutta osallistua adventtikalenterin tekoon. Halukkuutta oli. Sen jälkeen sai esittää kolme itselle sopivaa päivää.

Hommahan menee niin, että jokainen omana päivänään ”julkaisee” ikkunassaan tai pihassaan kalenterin luukun, joka on ”auki” aattoon asti. Radiossa jossain ohjelmassa puhuttiin elävästä joulukalenterista. Miten niin ELÄVÄ? Sitä en nyt ihan ymmärrä.

Ilmoittauduin jälleen heti mukaan. Hajun häivääkään minulla ei ollut silloin tietoa, mitä ja mihin saisimme niin sanotun kalenteri-ikkunamme. Ikkunamme kun ovat kauempana tiestä.

Aviohenkilön suosiolla avustuksella vajan katolle nousee sitten valaistu poro ja reki pukkeineen. Ilman häntä tämä ideani olisi jäänyt toteutumatta. Kyllä mies on hyvä hankinta, totean taas. Minähän en olisi ruvennut jäisille tikapuille kaahaamaan, vaikka ihan taivaisiin asti ei olisi tarvinnut kiivetäkään. Askartelen vielä rekeen lahjapussin. Tosin se ei sieltä mihinkään näy.

 

Kalenteriluukut ovat osalla ikkunassa. Joskus saan melkein miettiä, että missähän täällä on se kalenteri, kun ikkunat, talot ja pihat ovat usein niin kauniisti koristeltuja. Onneksi jokaisessa kalenterivirityksessä pitää olla päivänmäärä. Tosin joitakin päivänmääriä haen ja haen. Mutta se on vain omaa tyhmyyttäni.

Joillakin on portinpieleen rakennettu kalenterimaisemaa.

Tämä leikkimökin (?) päätyyn tehty kalenteri näkyy pensasaidan läpi tielle kovin huonosti. En arvaa lähteä sitä pihan kautta katselemaan. Siispä menen ojaan ja aidan oksien raosta katselen ja kuvaan. Talon isäntä sattuu juuri tulemaan kotiin. Selitän kovasti, miksi olen pää heidän pensasaitansa sisällä. Mies ei vastaa mitään. Onpa hyvä, että en sentään pihassa tonttuillut. 

Hauskaa kiipeävää pukkia menen ihan viereen katsomaan. Lähestymisvalot syttyvät palamaan. Onneksi ei ainakaan piipaa-auto kuulu tulevan paikalle, joku kävelyllä ollut pariskunta kuitenkin. Tietysti selittelen heille, miksi nysvään talon nurkalla. Tuntuvat ymmärtävän. Tuon soittajan tahtiin en rupea tanssimaan. Etenkään, kun musiikkia ei kuulunut.

Tässä kalenterissa on ihan mieletön määrä yksityiskohtia ja pieniä hahmoja. Siinä riittää katseltavaa.

Monta ikkunaa jää valitettavasti tämän postauksen ulkopuolelle. Kuvia tulisi aivan liikaa. Huomenna aattona omakotiyhdistys laittaa vielä omansa tarvikekopille. Metsäpolulla oleva rastirata menninkäisineen on sekin minulta jäänyt kokematta. Olen ollut aina liikkeellä pimeän aikaan eikä taskulamppua ole ollut mukana. Jos innostun, vielä tänään voin varustautua hyvällä lampulla ja uskaltautua menninkäisten metsään.

Nämä joulukuun kalenterikuvat  toivottavat kanssani sinulle Rauhallista joulua ja Toiveikasta Uutta Vuotta.

Tupa täynnä on tuoksua kuusen ja kynttilän

soi riemukas jouluvirsi läpi sydänten syttyväin

Immi Hellén

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla