Kirjoitukset avainsanalla Last Christmas

-      Olette sitten sunnuntaina kello 9.30 valmiina lähtemään. sanoo Kuopus.

-      Ai minne?

-      Se on yllätys. Eikös teillä molemmilla ole hiljan ollut synttärit? Näette sitten.

Kun varmistan ensin, että kyseessä ei ole kiipeily, eikä vaijerilla lentely puusta toiseen, eikä laskuvarjohyppy (talvella?), niin hyväksyn pimeillä lyhdyillä ajon. Aviohenkilölle sopivat edellä mainitutkin, kai. Ohjeeksi saamme laittaa asialliset sisävaatteet, ei ykkösiä mutta ei mitään verkkareita.

Auto vie meidät lumisten maisemien läpi Hämeenkadulle, Tampereella toki. Tunnistan komean Tuulensuun palatsin. Siellä olen vuosia sitten useammankin kerran ollut syömässä ja ohjelmasta nauttimassa.

En ole kartalla, mitä talossa nykyään tapahtuu. Kuopus paljastaa eteisessä, että kyseessä on Leffabrunssi. Hienoa! Upeaa! Sopii hyvin! Meidät ohjataan aitioon, mikä sekin on fain. 

Ei muuta kuin ruoan hakuun seisovasta pöydästä. Herkkua on siinä monenlaista, vaikka joulupöydästä ei olekaan kyse. On erilaisia salaatteja, lohta, karjalan piirakoita, voisarvia ja monenlaista jälkiruoka ja vaikka mitä muuta.

Käyn ostamassa itselleni viinilasillisen. Voi kai sitä kerran juhlan kunniaksi juoda ruoan kanssa viinin ennen kahtatoista. Baarimestari lorottaa viiniä iloisesti ja toteaa sitten, että taisi tulla 27 senttiä, haittaako mitään. Sanon, että sepä nyt riippuu siitä, paljostako minua veloitat. Hän toki veloittaa tilaukseni mukaan. On sitä viiniä kuitenkin niin paljon, että loppu jää lasiin, vaikka saan vähän maisteluapuakin.

 

Elokuvana on Last Christmas. Jossakin vaiheessa tajuan, että olen nähnyt sen varmaankin aikaisemminkin. Ei haittaa mitään, tapahtumia en tarkkaan muista. Tapahtumat ovat sen sorttisia, etenkin loppupuolella, että liikutus on lähellä ellei ihan jo läsnä. Filmin sanoman mielestäni voisi kiteyttää näin: tee hyvää toisille, älä kieriskele napasi ympärillä. Mikäpä sen viisaampi totuus, kun vain sen käytännössä muistaisi. Emilia Clarke tekee pääosassa hienon roolityön!

Jututan aulassa yhtä Palatsin työntekijää. Palatsi elää nyt koronan jälkeistä aikaa, syyskuusta asti on tapahtumia ollut. Leffabrunsseja on ollut kerran kuussa ja kävijöitä on hyvin riittänyt. Tänään tapahtuma on loppuunmyyty. Tampere-talo on järjestänyt syksyllä vanhaan tyyliin Show & Dinner-tapahtumia.

Eipä sitten enää muuta kuin lumisohjoon tallustamaan maha ja mieli ravittuna. Mukava juttu!

Kiitos Rakas Kuopus!

Elokuvan sanomin toivotan kaikille lukijoilleni

Joulun Iloa ja Rauhaa sekä Hyvää alkavaa ensi vuotta!

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat