Kirjoitukset avainsanalla kauneusleikkaukset

Joskus vuoden alkupuolella katsoin televisiosta Perjantai-ohjelmaa. Aiheena oli kauneuskirurgia. Haastateltavana oli muun muassa kauneusalan yrittäjä ja maskikauppias Tiina Jylhä. Ohjelman juontaja Sean Ricks kysyi häneltä, pitäisikö hänen mennä kauneusleikkaukseen. Jylhän vastaus oli jotensakin näin: Katso itse itseäsi peilistä.

Kuukausitolkulla olen nyt kerännyt rohkeutta katsoakseni itseäni peilistä. Ja kyllä. Nuorennustarpeita on. Pahasti. Kerron nyt tässä, mitä kauneusoperaatioita minun ainakin on syytä tehdä. Netistä löytää paljon hintoja eri toimenpiteille. Tosin vaihtelua hinnoissa on. Arviointikäynnillä plastiikkakirurgin luona lopullinen hinta selviää, sanottiin siellä.

 

1. KEHON YLÄOSA, HARTIOISTA YLÖSPÄIN

ALOITETAAN HIUKSISTA

Hiukseni eivät koskaan ole olleet paksut. Vanhemmiten ne ovat ohentuneet lisää. Olisi varmasti pitänyt käyttää yli 20 vuotta hormonikorvaushoitoa. Erään Tampereella tunnetun gynekologin kirjoja luettuani sain ymmärryksen, että kihtiä ja syyliä lukuun ottamatta kaiken muun korjaa hormonihoito. Ryppyni tietysti olisivat myös huus hemmetissä. Viisi vuotta hormoneja itselläni ei varmasti ole riittänyt mihinkään. Myöhäistä se nyt on rutista, kun velli on jo kaatunut.

Mutta ei hätää.

Kustannukset useimpien hiusten siirrosta ovat 5000-7000 euroa. Tiedä sitten, saako sillä jo tuuhean hiuspehkun. Tästä kuitenkin aloitan.

Sitäkin mietin, pitäisikö hiusrajaa siirtää otsalta alemmaksi. Hiusrajan madallus maksaisi  4950-6250 euroa. Toivottavasti siinä ei vedetä päänahkaa takaraivolta otsalle päin. Siihen en rupea.

NENÄ

Nenän pienennysleikkaus maksaa 6900 euroa. Nyt en vielä tiedä, saako siinä samalla hinnalla sellaisen aristokraattisen nenän mallin. Kun katson uudelleen peiliin, totean, että varsinaista pienennystä en kaipaa. Muotoilu riittää. Hinta alkaen 4200 euroa.

KULMAKARVAT

Kulmakarvojakin saisin kohotetuksi maksamalla 2232 euroa. Toisessa firmassa kulmakarvatason nosto maksaisi vain 1500 euroa. Tiedä sitten, onko kyseessä sama vai eri toimenpide. Nosto? Kohotus? Tuijottelen näitä omia karvojani kauan peilistä. Ehkä ensiksi kuitenkin yritän mennä siistimään ja värjäyttämään kulmat. Se ei maksa kuin 15 euroa. Koronan takia on sekin juttu jäänyt tekemättä. Katsotaan sitten myöhemmin.

FACE LIFT

Kasvojen kohotus eli face lift on aivan välttämätön. Pulitan siitä 5800. Jos paikallispuudutus ei miellytä, vaan haluan nukutuksen, niin laitan tonnin lisää. Jollakin yrittäjällä on ihon paikallinen kiristys suoralla poistolla vain 990 euroa. En kuitenkaan käsitä, mikä ero näissä on. Kun tämä face lift on vielä kohdallani tekemättä, niin en tiedä, tarvitsenko sitten vielä erikseen leuanalusen muotoiluleikkauksen. Varmaankin. Hinta 2500 euroa. Kaulaakin pitää entrata.

HUULET

Ai niin. Ehdottomasti haluan sellaiset isot töröhuulet. Pakko kai ne töröt on ottaa, tykkää tai ei. Millilitra täyteainetta maksaa 300-350 euroa. Mutta ei kai yksi millilitra mihinkään riitä. Panen budjettiin ainakin kolme milliä. Siis noin 1000 euroa.

OTSA

Meinasinpa unohtaa. Otsaan tarvitsen myös sementtiä. Koko yläkasvoihin (tarkoittaako otsaa?) botuliini maksaisi 360 euroa. Aika halpaa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että sitä pitää aina uusia.

YHTEISHINTA

Edellä mainitut, pään ja kaulan nuorennusleikkaukset ja -hoidot maksaisivat ehkä 24810 euroa. Enkä ole siihen ottanut vielä kaulan nahan kiristystä. Huh. Taidan unohtaa tuon hiusrajan madalluksen. Maksettavaa jää sitten vain ehkä 19 860 euroa.

 

2.   VARTALON NUORENTAMINEN

RINNAT

Tiina Jylhä kertoi Perjantai-ohjelmassa ottaneensa rintaimplantit siksi, että imetyksen jälkeen rinnat olivat kuin kärpäslätkät. Imettänyt sitä olen minäkin, mutta en minä mistään kärpäslätkistä tiedä. Pieni kohotusoperaatio olisi kyllä paikallaan. Maan vetovoima nääs. Ja kas vain. Sellainenkin löytyy sivuilta. Alin hinta on 5952 euroa. Sillä kai saa molemmat rinnat nostettua ainakin solisluiden tasolle. On sitten varaa taas valua.

ALLIT

Olkavarsien löyhän ihon eli niin sanottujen allien poisto maksaa 4836 euroa. Jos jälleen haluan toimenpiteen nukutuksessa, tarvitsen tonnin verran euroja lisää.

VYÖTÄRÖ

Aah! Keskivartalon korsettirasvaimu on 6500 euroa. Ymmärrän näin, että lopultakin saan tiimalasivyötärön, jota en ole koskaan omistanut. Sen laitan ostoslistalle heti!

PEPPU

Kun kerran leikkiin lähden, niin ehdottomasti tarvitsen nykyään muodissa olevan ison pepun. En todellakaan sellaisesta tykkää, mutta täytyy tässä yrittää muodin imussa pysyä.  Pakaraimplantit saan lyömällä pöytään 4150 euroa. Sivuilla, joilta tämän nappasin (en muista firmaa), sanottiin ” asiakkaalla tulee olla realistinen käsitys lähtökohdasta”. Siis omasta pepustako? Kai sen nyt peruutuspeilistä näkee.

Sitä vaan mietin, että jos implanttipepulla istuu keväänkylmällä kivellä, lämmittävätkö vai kylmäävätkö ne implantit? Olisiko parempi ottaa rasvansiirto pakaroihin? Se maksaa nukutuksessa 5580 euroa. Ylimääräistä rasvaa löytyisi meikäläisellä ainakin alavatsasta ja reisistä. Ehkä oma rasva on implanttia parempi. Vaan riittääkö se? Haluan kunnon peräsimen!

Jos omaa rasvaa siirretään pakaroihin, niin tuleeko eri hinta sitten vielä siitä rasvaimusta? Pahaa pelkään, että näin on. Alavatsan muotoilu, mitä ikinä se tarkoittaakaan, maksaisi 4500 euroa.

REIDET

Ehkä tarvitsen vielä selluliittihoitoa reisiin. 10 cm x 10cm alue maksaa 800 euro. Pelkästään reiden takapintaan, siis yhden reiden yhteen takapintaan, tarvitaan 2-3 kolme aluetta. Huh huh! Nyt en enää kykene laskemaan, paljonko molempien reisien sisä- ja ulko- ja takapinnat maksaisivat. Härremajee! Siinähän on 6-9 aluetta per reisi. Sehän on vähintään 4800 euroa reittä kohti. Yhteensä siis 9600. Olkoon selluliitit. Jos se riittäisi, kun otetaan rasvaa pois. Vai onko se näissä hommeleissa sama asia?

Vesisuihkurasvaimu (?) reisiin maksaisi jossakin paikassa 4790. Riittäiskö se, eikä selluliitin poistoa tarvita? Otan sen.

YHTEISHINTA

Edellä valitsemani vartalon ja reisien uudelleen muotoilut maksaisivat yhteensä ehkä 30 728.

 

KOKO REMONTIN HINTA

Yhteensä päälaelta polviin (siitä alaspäin luulen pärjääväni vanhoilla) tehtäviin operaatioihin saisin rahaa palamaan 50 588 euroa. Siinä sitä menisi arkkurahat useampaan kertaan. Ihan vain tiedoksi perikunnalle. Eikä siinä varmaan vielä olisi kaikki tarpeellinen. Jälkitarkastuksen näyttäisi kuitenkin yleensä saavan samaan hintaan. Iso säästö.

 

NUOREN MIEHEN KOKEMUS

Perjantai-ohjelmassa oli kolmekymppinen kaveri kertomassa hänelle tehdyistä kauneusleikkauksista. Sanon häntä tässä vaikka Otoksi, kun en oikeaa nimeä edes muista. Hän kertoi, että kauneusoperaatioita oli hänelle tehty jotain sata. Rahaa oli palanut 20 000. Kuulehan ”Otto”. Joku tässä ei nyt täsmää. Tasaisella jaolla jokainen operaatio olisi maksanut 200 euroa. Sillä olisi saanut botuliinia kulmakarvojen väliin, hinta 180 euroa. Muita yhtä halpoja hintoja en löytänyt. Tuskin noin nuori kaveri olisi vielä sataa pistoskertaa tarvinnut. Tosin hän kertoi käyneensä operaatioissa aina samassa paikassa. Hän sai sitten varmaan ihan ronttikanta-asiakasalennuksen. Jatkoa operaatioihin hän suunnitteli, esimerkiksi hiusrajan madallusta. Häneltä sen keksinkin.  ”Otto”, ihan vain tiedoksi. Siihen saattaa olla syytä varata rahaa viitisen tonnia.

 

MENISINKÖ KUITENKIN VANHALLA KROPALLA?

Olen ottanut tähän netistä löytämiäni hintoja sen enempää niitä vertailematta muiden vastaaviin. Monissa hinnoissa sanottiin, että ”alkaen”. Tämän ikäisellä tuon alkaen hinnan päälle tulee varmaan hyvä summa lisää. Kuten huomaat, kaikista operaatioistakaan en ihan aina tiedä, mitä ne tarkoittavat, kun olen tällainen noviisi.

Montakohan vuotta siihen menisi, jos tällaisiin operaatioihin lähtisin? Olisihan sitä sitten nuoremman näköinen kuollessaan. Voihan sen nähdä arvona senkin. Vai voiko?

Totta puhuen, olen niin pelkojänis, että mihinkään tarpeettomiin leikkauksiin en lähde. En edes botuliinipistoksiin. Enpä edes raaskisi laittaa tuollaisia summia kauneuteeni. Pidän nämä rakkaat ryppynikin. Tuttuja ainakin ovat. Johan sitä pelästyisin, jos peilistä katsoisi joku kolmekymppinen typykkä. Ehei. Ikä saa näkyä. Olen tyytyväinen niin ikääni kuin ulkonäkööni. Elämää on takana, toivottavasti edessäkin. Nuoruus siloposkineen meni jo aikoja sitten. Mutta saahan sitä mielikuvitella. Saavat mennä operaatioihin ne, jotka haluavat ja uskaltavat. Ja heitähän on kuulemma enenemässä määrin. Lycka till vaan.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat