Mikä ihana näky illan hämärässä!

Tampere-talo on valaistu vihreäksi iltakahdeksasta kahteen yöllä. Talo on käynnistänyt #lightitupgreen -kampanjan. Siinä on mukana kymmenen kulttuuritoimijaa useammasta maasta.

Talot haluavat tuoda valaistuksillaan toivoa kaikille, joita koronakriisi koskettaa: ”hoito- ja pelastushenkilökunnalle, kotona lapsiaan opettaville ja hoitaville vanhemmille, muita ihmisiä auttaville vapaaehtoisille, yksinäisyyttä vastaan taisteleville, sairauden kanssa kamppaileville, karanteenissa pysyville vanhuksille, toimeentulonsa puolesta pelkääville ja kaikille, joita kriisi koskettaa”.  Ketäpä kriisi ei koskettaisi. Hieno ele.

Vihreä väri symboloi toivoa ja luottamusta. Se edustaa myös turvallisuutta, harmoniaa ja rauhallisuutta. Niitä kaikkia me tarvitsemme ihan normaaliaikanakin, mutta erityisesti tänä korona-aikana.

 

Keväinen luonto pukkaa meille vihreää eri muodoissaan. Eipä kestä kauan, kun myös lehtipuut loistavat vihreänä. Luonnossa liikkuminen yleensä rentouttaa ja antaa mielenrauhaa. Ympärillä oleva vihreä parhaimmillaan vahvistaa sitä.

 

Viime viikonlopun mökkireissulla tämä pieni lintu, peippo, (jota ensin vihervarpuseksi luulimme) lensi yhtäkkiä lasitetulle terassille. Se törmäili lasista toiseen. Toivoin jännittyneenä, että se osaisi lentää ovesta ulos. Ei. Törmäily jatkui. Lopulta se lyyhistyi lattialle. Kun sen pääkin painui alas, olin varma, että se tekee kuolemaa ellei ole jo kuollut. Kiljuin miestä hätiin. Ajattelin, että tässä tarvitaan hautausurakoitsijaa ja sehän on meillä miehen hommia.

Ihmeekseni lintu nosti päänsä. Mies otti linnun kämmenelleen. Siinä se istui kaikessa rauhassa hyvän tovin. Lopulta se päätti levänneensä tarpeeksi ja lähti lentoon. Ilmeisesti tällit lasin kanssa olivat sen hetkeksi tainnuttaneet. Onni onnettomuudessa.

Vaikka meillä ei ainakaan vielä ole maskipakkoa ulkona liikkuessa kuten esimerkiksi Saksassa ja Belgiassa, kokeilin vapaalla kädellä ommella yhden. Vihreästä tietenkin. Ei siitä nyt mikään mallikappale tullut, mutta tulipa testattua. Aika paljon säätöä se vielä tarvitsisi. Tyttärestä polvi on parantunut. Näkisittepä Esikoisen tekemät maskit Brysselin tositarpeeseen!

Tulevasta emme tiedä, mutta eletään päivä kerrallaan.

Toiveikasta Vappua jokaiselle. Heitetään toiveiden pallo ilmaan.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämää on eläkkeelläkin!

Olen tamperelainen Anja Pohjanvirta-Hietanen. Sydämeltäni olen edelleen eteläpohojalaanen. Synnyin siellä suurimpana vauvabuumivuonna.

 

Ajatuksiini itsestäni, ihmisistä ja elämästä yleensä ovat vaikuttaneet paitsi psykologin koulutukseni ja työelämä, myös kaikki kokemukseni lapsuudesta tähän päivään. Erityisesti tietysti läheiset ihmiset, mies ja kaksi tytärtä, ovat vuosikymmeniä kouluttaneet  minua. Isoäitiyttä saan toteuttaa olemalla Etämummelina kahdelle nuorelle Brysselissä. 

 

Vapaana Kansalaisena, Anjakaarinana, kerron aktiivisen eläkeläisen elämästä. Tällaistakin Vapaan Kansalaisen elämä voi olla, silloin kun vielä jalat ja pää pelaavat. Päiviini kuuluu ainakin kulttuuria, kuntoilua ja kavereita. Ajankohtaiset, ihmisenä olemiseen liittyvät asiat välillä mietityttävät. Moni asia ihmetyttää, vihastuttaa, mutta enimmäkseen ihastuttaa. Marisen välillä toki sen verran, että jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielelläni tarkastelen kuitenkin asioita ja tapahtumia humoristisin silmin. Elämää ja itseään ei pidä ottaa liian vakavasti! Postaukseni aihe voi siis olla moninainen. Yhtä moninainen kuin elämäni on. Olen tällainen Sekatavarablogisti.

 

 Mottoja elämälleni voisi olla

Leben und leben lassen - elää ja antaa toistenkin elää (omalla laillansa).

Tätä edelleen opettelen.

Päivä se on vielä huomennakin.

Elämä kulkee eteenpäin, tapahtuu, mitä tapahtuu.

 

Täti Kukkahattuna pitämäni blogin Kolmatta ikää olen laittanut toistaiseksi jäähylle.

Jos haluat postaukset facebookin uutisvirtaasi voit käydä myös tykkäämässä sivuistani http://www.facebook.com/Anjakaarina

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla